xatzakis1

27/07/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ

«Μακριά από μένα η πολιτική και αισθητική λογοκρισία»

Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης, για πρώτη φορά απαντά σε όλες τις επικρίσεις.
      Pin It

Λαϊκιστή τον ανεβάζουν τα μίντια, λαϊκιστή τον κατεβάζουν. Του 'φυγε και ο Σταύρος Ξαρχάκος από το Δ.Σ. του θεάτρου, διαφωνώντας με το ρεπερτόριο και την παρουσία Λαζόπουλου-Φιλιππίδη.

Ο Σωτήρης Χατζάκης, όμως, υπερασπίζεται την πορεία του και τη στάση του στο θέατρο. Ακόμη και τη θέση του ότι «η τέχνη απευθύνεται στον μέσο όρο».

«Επειδή το «Αλ Τσαντίρι» είναι αντιμνημονιακό, έπρεπε να κόψω τον Λαζόπουλο; Δεν περιμένω από νεοφώτιστα μειράκια της Αριστεράς να με χαρακτηρίσουν αριστερό ή δεξιό ή συστημικό. Εγώ είμαι αντιμνημονιακός από την εποχή του Καστελόριζου, όχι τώρα, όπως κάποιοι που οσμίζονται τις κοινωνικές συγκρούσεις και την πιθανότητα αλλαγής πολιτικής ηγεσίας» σημειώνει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και συμπληρώνει:

«Προεκλογικά πήγα σε τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις, του Φώτη Κουβέλη, του Παύλου Γερουλάνου και του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο, όταν με διόρισε το 2009 στο ΚΘΒΕ, είχα πληροφορήσει ότι δεν είμαι Νεοδημοκράτης. Θέλω να τιμώ τα παντελόνια που φορώ. Εχω φίλους όπου και όταν θέλω. Δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου σκέψη για καμιά δημόσια θέση».

Αναλυτικά η συνέντευξη στην Έφη Μαρίνου στις σελίδες 27-28 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιουλίου

Scroll to top