07/11/12 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενα μεγάλο ευχαριστώ

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις δεκάδες χιλιάδες των αναγνωστών μας για την ολόθερμη και έμπρακτη ανταπόκρισή τους στην κυκλοφορία της εφημερίδας μας. Παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα είχε κηρυχθεί η απεργία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι η απεργία στην ΕΡΤ στέρησε από εκατομμύρια.
      Pin It

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις δεκάδες χιλιάδες των αναγνωστών μας για την ολόθερμη και έμπρακτη ανταπόκρισή τους στην κυκλοφορία της εφημερίδας μας. Παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα είχε κηρυχθεί η απεργία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι η απεργία στην ΕΡΤ στέρησε από εκατομμύρια τηλεθεατές του κέντρου και της περιφέρειας τη δυνατότητα να ενημερωθούν ειδησεογραφικά για την κυκλοφορία της εφημερίδας μας, οι πολίτες έσπευσαν να αγκαλιάσουν το νέο εγχείρημα με ενδιαφέρον, συμπάθεια, προσδοκία, ακόμη και λαχτάρα.

 

Ο τρόπος που υποδέχτηκε το αναγνωστικό κοινό την «Εφημερίδα των Συντακτών» μάς γεμίζει κουράγιο και αισιοδοξία. Το κουράγιο το χρειαζόμαστε, γιατί ξεκινήσαμε κυριολεκτικά από το μηδέν, με βάση το υστέρημά μας, για να στήσουμε μια νέα, αυτοδιαχειριζόμενη εφημερίδα και να ανταγωνιστούμε εδραιωμένα συγκροτήματα στον χώρο του Τύπου.

 

Αλλά και η αισιοδοξία είναι απαραίτητη, γιατί στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, η προτίμηση προς μια πραγματικά ανεξάρτητη και πολυφωνική εφημερίδα δείχνει ότι οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν και επιλέγουν να στηρίξουν ένα έντυπο μέσο ενημέρωσης που δεν εξαρτάται και δεν υπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικο-οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα. Οι αναγνώστες μας είναι η μοναδική μας δύναμη. Για τον πρόσθετο λόγο ότι οι οικονομικές δυνατότητές μας να αξιοποιήσουμε τους διαφημιστικούς χρόνους και χώρους των ραδιοτηλεοπτικών και έντυπων μέσων είναι περιορισμένες.

 

Τα εκατοντάδες ενθαρρυντικά μηνύματα των αναγνωστών μας, που λάβαμε τηλεφωνικώς ή από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, μας ενθαρρύνουν και μας δίνουν τη δυνατότητα να συνδιαλεχθούμε μαζί τους, να ανοίξουμε ένα διαρκή διάλογο και να βελτιώσουμε την εφημερίδα μας. Αλλωστε, σε ένα ξεκίνημα είναι σχεδόν αναπόφευκτο να υπάρξουν λάθη, παραλείψεις, αστοχίες. Δεσμευόμαστε να εργαστούμε σκληρά για να βελτιώσουμε όσο γίνεται περισσότερο το έντυπο που καταλήγει στα χέρια του αναγνώστη.

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ακόμη τις εκατοντάδες των συναδέλφων μας που μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία, που πέρασαν από τα γραφεία μας για να εκφράσουν την υποστήριξή τους, που σιωπηλά ίσως συμπορεύονται μαζί μας στον δύσκολο δρόμο που διαλέξαμε.

 

Τα πρώτα βήματά μας θα είναι καθοριστικά για την πορεία του εγχειρήματος που αναλάβαμε. Χωρίς τη σταθερή και αυξανόμενη υποστήριξη του αναγνωστικού κοινού δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τους στοιχειώδεις όρους ύπαρξης και λειτουργίας της «Εφημερίδας των Συντακτών». Αλλωστε, υποσχεθήκαμε ότι αυτή η εφημερίδα δεν παραπλανά τον αναγνώστη. Είμαστε υποχρεωμένοι, λοιπόν, να τονίσουμε ξανά ότι η πολυφωνία και η ανεξαρτησία κοστίζουν και ότι αυτές τις αρχές μπορούμε να τις διαφυλάξουμε αποτελεσματικά μόνο αν είμαστε εξοπλισμένοι με την επιδοκιμασία και τη συνεχή, σταθερή έως και πεισματική στήριξη των αναγνωστών μας.

 

Από αυτές τις στήλες δεν συνηθίζεται να μιλάμε για όσους συμβάλλουν στην έκδοση του εντύπου. Ας μας επιτραπεί, όμως, να κάνουμε μια εξαίρεση: η καθημερινή έκδοση αυτής της εφημερίδας οφείλεται στην εθελοντική και μόνο συμβολή του συνόλου των εργαζομένων σ' αυτήν.

 

 

 

 

Scroll to top