Xrisi-Augi

16/09/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πηγάδα μίσους στον Μελιγαλά

Με τραμπουκισμούς του Παναγιώταρου, που έδιωξε ακόμη και τον δήμαρχο υπό το απαθές βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ., οι χρυσαυγίτες ήρθαν σε ρήξη ακόμη και με την επιτροπή θυμάτων. Εντονη η αντίδραση και του Πέτρου Τατούλη.
      Pin It

Με τραμπουκισμούς του Παναγιώταρου, που έδιωξε ακόμη και τον δήμαρχο υπό το απαθές βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ., οι χρυσαυγίτες ήρθαν σε ρήξη ακόμη και με την επιτροπή θυμάτων. Εντονη η αντίδραση και του Πέτρου Τατούλη

 

Του Δημήτρη Τερζή

 

Σε πολιτική συγκέντρωση, από την οποία δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι προκλήσεις, μετέτρεψε χθες η Χρυσή Αυγή το μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας στον Μελιγαλά.

 

Στην περιοχή βρέθηκαν οι περισσότεροι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πλην του αρχηγού τους Νίκου Μιχαλολιάκου, όπως επίσης και πλήθος οπαδών τους, οι οποίοι κρατούσαν σημαίες και φώναζαν συνθήματα.

 

Εστησαν σόου

 

Ηταν γνωστό καιρό τώρα στη Μεσσηνία πως η Χρυσή Αυγή προτίθετο να κάνει «επίδειξη δύναμης» στον συγκεκριμένο χώρο, θέλοντας να πάρει τη δική της ρεβάνς για την απαγόρευση του φεστιβάλ της πριν από έναν και πλέον μήνα στο λιμάνι της Καλαμάτας.

 

Μπροστάρης ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος, φωνάζοντας και βρίζοντας, άρπαξε μέσα από τα χέρια του δημάρχου της περιοχής το μικρόφωνο (αποκαλώντας τον επανειλημμένα «καραγκιόζη»), την ώρα που ο τελευταίος μιλούσε για τον αγώνα όλων των Ελλήνων στην Εθνική Αντίσταση. Αιτία στάθηκε πιθανότατα το γεγονός πως ο δήμαρχος της περιοχής, Φίλιππος Μπάμης, είχε απορρίψει επανειλημμένα το αίτημα της Χρυσής Αυγής να χρηματοδοτήσει τον καλλωπισμό του χώρου και την ανέγερση μεγάλου σταυρού στην περιοχή. Σύμφωνα, πάντως, με το επίσημο site της Χρυσής Αυγής, «ο δήμαρχος ήταν προκλητικός και προσπάθησε να πολιτικοποιήσει την τελετή μνήμης. Ετσι, του αφαιρέθηκε ο λόγος!»

 

Η ουσία είναι πως με τον συγκεκριμένο προπηλακισμό ανάγκασαν τον δήμαρχο να κατέβει από το βήμα και να αποχωρήσει από την εκδήλωση. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει και η επιτροπή των θυμάτων του Μελιγαλά (υπάρχουν καταγγελίες και για προπηλακισμό ενός εκπροσώπου από την επιτροπή των θυμάτων) και στη συνέχεια η Χρυσή Αυγή απέμεινε μόνη και ανέλαβε να παρουσιάσει το δικό της σόου. Το εντυπωσιακό είναι πως, παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία είχε αρκετούς άνδρες στην περιοχή, δεν βρέθηκε ούτε ένας να προστατεύσει τον δήμαρχο!

 

Ετσι, τον λόγο πήρε ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος, απευθυνόμενος στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής, εξαπέλυσε επίθεση κατά των πολιτικών κομμάτων, αλλά και έβαλε κατά των ΜΜΕ αναφορικά με το πώς παρουσίασαν τα γεγονότα στο Πέραμα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ένταση δύο άτομα που βρέθηκαν στο μνημόσυνο αισθάνθηκαν αδιαθεσία και οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υγείας του Μελιγαλά για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

 

Αντίδραση Τατούλη

 

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με αφορμή τα επεισόδια, δήλωσε: «Ο Μελιγαλάς, η Ιστορία και οι νεκροί μας ανήκουν στην Πελοπόννησο και όχι σε κάποιους χρυσαυγίτες που περιφέρουν τον τραμπουκισμό τους λες κι η χώρα είναι γήπεδο και αυτοί χουλιγκάνοι. Οι αστυνομικές δυνάμεις και η δικαιοσύνη πρέπει να εγγυηθούν άμεσα την τήρηση του νόμου».

 

Scroll to top