skylos-synora

15/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα ίχνη οδηγούν στην Τουρκία

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.», οι εξαφανισμένοι Σύροι πρόσφυγες στον Εβρο επαναπροωθήθηκαν στη γειτονική χώρα - με χρήση όπλου ηλεκτροσόκ.
      Pin It

Εξαιρετικά σοβαρές καταγγελίες για την τύχη των περίπου 140 προσφύγων, των οποίων τα ίχνη χάθηκαν ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη στην Ορεστιάδα, έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.».

Οι καταγγελίες προέρχονται από ανθρώπους που βρίσκονται σε επαφή με μέλη από την ομάδα των προσφύγων και σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώνονται από συγγενείς τους που βρίσκονται στην Ευρώπη. Αν ισχύουν, φέρνουν στο φως μια από τις πιο μαζικές υποθέσεις παράνομης επαναπροώθησης προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Χτες η «Εφ.Συν.» έφερε στο φως μαρτυρίες κατοίκων του χωριού Πραγγί Διδυμότειχου που αντιλήφθηκαν έξω από την εκκλησία του χωριού δεκάδες πρόσφυγες από τη Συρία, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ των Δημήτρη Αγγελίδη, Κώστα Ζαφειρόπουλου στη σελίδα 47 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί

Scroll to top