xrysi-aygi-grafeia-mesogeion

21/02/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Χρυσή Αυγή σβήνει τα ίχνη της

Μπροστά στον φόβο των ανακριτών η ναζιστική οργάνωση διαγράφει τις επιβαρυντικές ιστοσελίδες της. Αδικος κόπος. Η «Εφ.Συν.» τις έχει αποθηκεύσει.
      Pin It

Μπροστά στον φόβο των ανακριτών η ναζιστική οργάνωση διαγράφει τις επιβαρυντικές ιστοσελίδες της. Αδικος κόπος. Η «Εφ.Συν.» τις έχει αποθηκεύσει

 

Του Δημήτρη Ψαρρά

 

Ο πρώτος που είχε προαισθανθεί τη χτεσινή εξέλιξη με το αίτημα άρσης της ασυλίας και των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν η ίδια η ναζιστική οργάνωση. Μπορεί η ηγεσία της εντός και εκτός Κορυδαλλού να φωνάζει για «πολιτικές διώξεις», αλλά είναι αυτή που γνώριζε από πρώτο χέρι τα στοιχεία που θα συναντούσαν στην έρευνά τους οι δικαστικές αρχές. Και αυτά τα στοιχεία είναι που οδηγούν και τους υπόλοιπους βουλευτές της οργάνωσης στην πόρτα των ανακριτριών.

 

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη. Είναι γεγονός ότι η πραγματική ηγεσία της Χρυσής Αυγής συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με την κοινοβουλευτική της ομάδα. Ο Αρχηγός με την παντοδυναμία που διέθετε μέχρι το 2012 είχε φροντίσει εξαρχής να προωθήσει τα στελέχη που εμπιστευόταν στον στενό πυρήνα αυτής της ιδιότυπης οργάνωσης που συνδυάζει την πολιτική δράση με την εγκληματική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις περιφέρειες όπου ανέμενε να βγουν βουλευτές φρόντισε οι «εκλεκτοί» του να βρίσκονται πρώτοι στη λίστα, για να μην κινδυνέψουν από τη σταυροδότηση (π.χ. ο Κασιδιάρης στο υπόλοιπο Αττικής). Και όπου το κόλπο δεν πέτυχε, φρόντισε ο Αρχηγός να παραιτηθεί ο εκλεγόμενος για να προαχθεί ο εκλεκτός. Αυτό συνέβη με τον Σιώη που παραιτήθηκε υπέρ του Ματθαιόπουλου με αντίτιμο την πρόσληψή του στη Βουλή, από όπου τέθηκε πρόσφατα σε προσωρινή αργία.

 

Το νέο πρόσωπο…

 

Εδώ και λίγες μέρες οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να απαλλαγούν από όσα τους βαρύνουν. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να εμφανιστούν ως νέο κόμμα με το όνομα «Εθνική Αυγή», εμφανίζονται τώρα να διεκδικούν ένα νέο πρόσωπο μακριά από το ναζιστικό τους παρελθόν. Σε μια ατομική κίνηση απελπισίας δύο γνωστά «δυναμικά» στελέχη της οργάνωσης, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Ρήγας, μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη για τον νομό Αχαΐας Γεωργία Κοκκότη και τον πολιτευτή Ανδρέα Νικολακόπουλο, φωτογραφήθηκαν μπροστά στο μνημείο των Καλαβρύτων και έβγαλαν μια πρωτοφανή ανακοίνωση: «Η Χρυσή Αυγή, κόντρα σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, τίμησε με την παρουσία των μελών της τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας».

 

Η μετάλλαξη…

 

Μεταμορφώθηκαν, λοιπόν, σε αντιναζιστές οι χρυσαυγίτες; Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η πρόσφατη μετάλλαξη είναι μόνο για «δικαστική» χρήση και ακολουθεί τη γραμμή του ίδιου του Αρχηγού που δεν δυσκολεύτηκε να απαρνηθεί τα εθνικοσοσιαλιστικά του πιστεύω μπροστά στους ανακριτές, ενώ προς τους οπαδούς του κραύγαζε «Ζήτω η νίκη» (Sieg Heil). Διαθέτουμε σήμερα μια πολύ σοβαρή απόδειξη για τη μεθόδευση αυτή. Μέχρι σήμερα η οργάνωση διέθετε έναν επίσημο ιστότοπο, αρκετές ιστοσελίδες τοπικών πυρήνων, αλλά και ένα ιστολόγιο, στο οποίο συγκεντρώνονταν τα «ιδεολογικά κείμενα», αυστηρά προσανατολισμένα στην αναπαραγωγή του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού. Από προχτές το ιστολόγιο αυτό, το οποίο φέρει τον τίτλο «Ιδεολογική Βιβλιοθήκη Μετώπου Γυναικών» (ideology-studies.blogspot.com), είναι μπλοκαρισμένο. Για την ακρίβεια, αν επιχειρήσει κάποιος μη χρυσαυγίτης να το επισκεφτεί, θα συναντήσει την επιγραφή «Η πρόσβαση σε αυτό το ιστολόγιο επιτρέπεται μόνο σε προσκεκλημένους αναγνώστες». Με άλλα λόγια, το ιστολόγιο απευθύνεται μόνο στους μυημένους.

 

Φυσικά εμείς δεν έχουμε πρόσκληση, αλλά η «Εφ.Συν.» είχε φροντίσει εγκαίρως να αποθηκεύσει όλο αυτό το υλικό. Και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η ηγεσία της οργάνωσης έχει δίκιο που το έκρυψε. Γιατί το περιεχόμενό του εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους τους όψιμους «αντιναζιστές» της οργάνωσης. Πρόκειται για ένα ιστολόγιο φανατικά προσκολλημένο στον ναζισμό, με ύμνους στον Χίτλερ, τον Γκέμπελς και τη δράση των Ταγμάτων Εφόδου. Αρκούν μερικά παραδείγματα από τα εκατοντάδες που έχουμε στη διάθεσή μας:

 

● Υπάρχει ειδικό κείμενο για τη σβάστικα ως «αιώνιο σύμβολο», όπου εξαίρεται ο ρόλος της στο χιτλερικό κίνημα: «Η επιλογή της Σβάστικα ήταν πιθανώς μια σημαντικότατη απόφαση που ελήφθη, γιατί χωρίς την δύναμη αυτού του αρχαίου συμβόλου, το γερμανικό έθνος δεν θα μπορούσε πιθανώς ποτέ να έχει επιτύχει το εξαιρετικό επίπεδο συνεκτικότητας που το έκανε ικανό να τραντάξει τον 20ό αιώνα. Είναι μια ισχυρή κατάθεση στην έμφυτη δύναμη της Σβάστικα ότι στη Γερμανία σήμερα παραμένει παράνομο να επιδειχθεί ή να πωληθεί αυτή η εικόνα με οποιαδήποτε μορφή. Είναι σαν οι αρχές να αναγνωρίζουν πρώτες ότι έχει μια παράξενη δύναμη αυτό το σύμβολο».

 

Τα σύμβολα…

 

● Ως σύμβολο της οργάνωσης αναφέρεται βέβαια ο μαίανδρος, αλλά δεν παραλείπεται η εξήγηση ότι η τέλεια μορφή του μαιάνδρου είναι ο «διπλός μαίανδρος, δηλαδή η σβάστικα».

 

● Από κοντά και η προβολή του γνωστού συμβόλου των νεοναζί, του κέλτικου σταυρού: «Πολλές φορές το Κίνημά μας χρησιμοποιεί το σύμβολο, το οποίο είναι γνωστό σαν κέλτικος σταυρός. Στην πραγματικότητα πρόκειται για αρχέγονο Ελληνικό σύμβολο. [...] Tο σύμβολο χρησιμοποιείται από τους Λευκούς Εθνικιστές ανά τον κόσμο».

 

● Τα ίδια και για τον χαιρετισμό: «Ο λεγόμενος ναζιστικός χαιρετισμός, είναι ο κατεξοχήν Δωρικός χαιρετισμός προς τον Ανατέλλοντα Ηλιο».

 

● Για τον τρόπο ζωής των χρυσαυγιτών υποβάλλεται ως πρότυπο το δόγμα του Dr. Walther Gross, υπευθύνου του Γραφείου Φυλετικής Πολιτικής του NSDAP, ο οποίος λέει μεταξύ άλλων και τα εξής ανατριχιαστικά: «Το ανερχόμενο Γερμανι- κό Ράιχ, απέραντα ισχυρό και προστατευμένο από το ξίφος, τώρα και στις ερχόμενες δεκαετίες χρειάζεται οικογένειες με αμέτρητα παιδιά απ’ το καλύτερο Γερμανικό αίμα για να γεμίσουν τα κενά που ανοίγουμε».

 

● Και για τις γυναίκες υπάρχει «εθνικοσοσιαλιστική» πρόβλεψη: «Κοιτώντας τη βάση της Εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας βλέπουμε τρεις λέξεις: Καθήκον, Αίμα, Τιμή. Η ευγονική προέρχεται από το Αίμα. [...] Η έννοια του Καθήκοντος είναι αυτό που κάνει τον φεμινισμό απορριπτέο άνευ συζητήσεως, γιατί το πρώτιστο Καθήκον που πράττει κάποιος για το Εθνος του είναι αυτό που έχει ορίσει η Φύση και για τα δύο φύλα, δηλαδή η τεκνοποιία και τη σωστή διαπαιδαγώγηση των τέκνων αυτών. Δύο οι βασικοί πυλώνες του Εθνικοσοσιαλισμού η Αξιοκρατία και η Φύση ή μάλλον μόνο ένας η Φύση, αφού οι δύο προηγούμενοι ουσιαστικά είναι ένας. Ούτε στο παρελθόν, ούτε στο μέλλον πρόκειται να προδοθεί η Φύση και το Εθνος προκειμένου να εξυπηρετηθούν φεμινιστομαρξιστικά εκτρώματα».

 

Υπέρτατη αξία η φυλή

 

● Ακόμα και το λεγόμενο «μεταναστευτικό», στην πραγματικότητα είναι δευτερεύον για τη Χρυσή Αυγή, μπροστά στον εξοντωτικό ρατσισμό: «Η Φυλή υπέρτατη Αξία του Κινήματός μας. Αυτή καθορίζει την έννοια της εθνικότητος. Πολιτισμός, ομογλωσσία, ομοθρησκεία δεν είναι παρά δευτερεύοντα εποικοδομήματα, που βρίσκουν την πνευματική τους ολοκλήρωση μόνο μέσα στην κοινότητα των ομαίμων ατόμων. Αυτή η θέση έναντι της Φυλής μάς διαφοροποιεί καίρια από τους παντός είδους «εθνικόφρονες». Η αντίθεσή μας στην (λαθρο)μετανάστευση δεν έγκειται μόνον στις παρενέργειες που αυτή προκαλεί (εγκληματικότης και τα συναφή). Προτεραιότητα για μας αποτελεί η αποφυγή της φυλετικής αλλοίωσης του πληθυσμού».

 

● Ο πυρήνας της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής περιγράφεται σε εκτενές κείμενο με τίτλο «Φυλετικός Ιδεαλισμός». Σύμφωνα μ’ αυτό, «ο Εθνικοσοσιαλισμός πιστεύει στην διαφορετικότητα των Φυλών και επιθυμεί τη διαφύλαξή τους – ως μέγιστο θεϊκό νόμο! Και όχι την εξαφάνισή τους μέσα από το μπαστάρδεμα (αυτή την εθελοντική γενοκτονία), το οποίο αποτελεί πλέον και φανερά, ιδεολογική σημαία τόσο του δημοκρατικού φιλελευθερισμού, όσο και του μαρξιστικού μπολσεβικισμού. Ο Φυλετικός Ιδεαλισμός σημαίνει και την ευημερία της Λαϊκής Κοινότητος».

 

● Ακόμα και στην οικολογία, πρότυπο για τη Χρυσή Αυγή είναι η πολιτική του Τρίτου Ράιχ.

 

Φυσικά όλα αυτά συνοδεύονται από φωτογραφίες του Χίτλερ, του Γκέμπελς, άλλων ηγετών του NSDAP, καθώς και προπαγανδιστικές αφίσες του χιτλερικού κόμματος. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλα αυτά δεν σβήστηκαν μια και καλή, αλλά παραμένουν προσβάσιμα στους «μυημένους». Σημάδι ότι ακόμα και σήμερα, το βασικό συνεκτικό στοιχείο της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής παραμένει ο φανατικός και «εφαρμοσμένος» εθνικοσοσιαλισμός.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης επί των βουλευτών του μορφώματος

 

Η άρση της ασυλίας που ζήτησαν οι ανακρίτριες για το σύνολο των βουλευτών της Χ.Α. ανοίγει τον δρόμο για την απόδοση κακουργηματικών κατηγοριών σε όλους

 

Της Μαρίας Δήμα

 

Η ενοχή «πλανάται» πάνω από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, μετά το αίτημα των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου να αρθεί η βουλευτική ασυλία για το σύνολο των βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος.

 

Στο ανακριτικό αίτημα διατυπώνονται συμπληρωματικές κατηγορίες για τους ήδη υπόδικους βουλευτές και τον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ περιγράφονται ως δράση της οργάνωσης ενέργειες που «στοχεύουν στην διά της βίας επικράτηση των αρχών και των θέσεών της».

 

Υπό κατηγορία βρίσκονται για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης -σύμφωνα με το αίτημα για άρση της ασυλίας- η σύζυγος του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα Ελένη Ζαρούλια, καθώς και οι Νίκος Κουζήλος, Μιχάλης Αρβανίτης-Αβράμης, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Δημήτρης Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Παράλληλα, ζητείται εκ νέου η άρση της ασυλίας του Μιχαλολιάκου, καθώς και των Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ευστάθιου Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή και Νίκου Μίχου, προκειμένου να τους απαγγελθεί κατηγορία για «κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών» με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης. Στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής θα αποδοθεί επιπλέον κατηγορία για κατοχή όπλου, στον Ν. Μίχο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (κατά τις έρευνες εντοπίστηκε να κατέχει 2,4 γραμμάρια ινδικής κάνναβης) και στον Χρήστο Παππά για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς εντοπίστηκαν στο σπίτι του δύο βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από το 1830.

 

Οι δύο ανακρίτριες θεμελιώνουν το αίτημά τους στις καταθέσεις των 115 μαρτύρων που έχουν εξεταστεί, στο κατασχεθέν υλικό από τα σπίτια των βουλευτών και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς και από τις απολογίες των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με το αίτημα, από το υλικό της ογκωδέστατης δικογραφίας προκύπτει ότι «η Χρυσή Αυγή φέρεται να διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή με βάση την οποία λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια, με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που αφορούν στη διάδοση των θέσεων και των ιδεών της και στην εκπαίδευση των μελών της».

 

Τα βίντεο και τα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακρίτριες μαρτυρούν τον τρόπο και τη δράση της οργάνωσης, απεικονίζουν τον αρχηγό και τους βουλευτές να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ όσον αφορά τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης γίνεται επίκληση των στοιχείων που δείχνουν τις ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής να μετέχουν σε παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό, να προχωρούν συντεταγμένα και να φορούν τα ίδια ρούχα με σήμα τον μαίανδρο και άλλα σύμβολα. Παράλληλα, οι ανακρίτριες κάνουν αναφορά στις μαρτυρικές καταθέσεις στις οποίες περιγράφεται η δράση της οργάνωσης σε συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα, οι επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Συνεργείο» και «Αντίπνοια», η δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα κ.ά.

 

Με ύβρεις αντέδρασε χθες μετά το αίτημα των δύο ανακριτριών για την άρση της ασυλίας ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έκανε λόγο για «αλήτες που λυμαίνονται το δικαστικό σώμα για να κλείσουν στη φυλακή όλους τους βουλευτές μας». Σε μια ολιγόλογη ανακοίνωση περιορίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ως «απάντηση» στην προκλητική δήλωση Κασιδιάρη, όπου σημείωσε: «Πρόκειται ασφαλώς για λυπηρή απόδειξη καινοφανούς αντίληψης της λειτουργίας των πολιτειακών θεσμών -μεταξύ των οποίων και της Δικαιοσύνης- από εν ενεργεία βουλευτές. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι

 

Τα χουλιγκανικά ορμέμφυτα των χρυσαυγιτών μετέτρεψαν χθες τη Βουλή σε αρένα. Προπηλακίστηκαν Μιχελάκης – Σηφουνάκης

 

Toν παλιό… καλό εαυτό τους, μετά την αναγκαστική «αυτοσυγκράτηση» που προηγήθηκε, ξαναβρίσκουν οι χρυσαυγίτες βουλευτές, αντιμετωπίζοντας σαν πεζοδρόμιο Ολομέλεια και περιστύλιο, ειδικότερα ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

 

Αφορμή χθες το μεσημέρι για το χιλιοπαιγμένο μονόπρακτο στάθηκε η εισαγγελική παραγγελία που επίκειται για άρση της βουλευτικής ασυλίας των εκπροσώπων της οργάνωσης. Τα «σπασμένα» πλήρωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης, οι οποίοι, ενώ συνομιλούσαν έξω από την είσοδο της Ολομέλειας που οδηγεί στα υπουργικά έδρανα, δέχτηκαν τις φραστικές επιθέσεις των Ηλ. Κασιδιάρη, Αρτ. Ματθαιόπουλου, Πολ. Ζησιμόπουλου και Ν. Μίχου, που με τις γνωστές γηπεδικές εκφράσεις τους («αρ.. θα σας γ…, λαμόγια, κλέφτες») θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ο Ν. Σηφουνάκης, ωστόσο, επέμεινε να τους ζητήσει τον λόγο της αναίτιας συμπεριφοράς τους, βέβαια εις μάτην… Αντιθέτως, ο Ηλ. Κασιδιάρης επανέλαβε απλώς, κυρίως προς τους παρόντες στο περιστατικό, τα περί «εκτροπής», «κατάλυσης του πολιτεύματος» και «εσχάτης προδοσίας», προειδοποιώντας μάλιστα για άλλη μια φορά ότι «αυτό δεν θα περάσει έτσι».

 

Τους ίδιους τόνους διατήρησαν και κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, με τον Αρτ. Ματθαιόπουλο να αναφωνεί προς τις κοινοβουλευτικές πτέρυγες «χαρείτε τώρα που μπορείτε γιατί ο Μάιος έρχεται…». Υποστήριξε στη συνέχεια πως δεν ευσταθεί καμία από τις κατηγορίες που βαραίνουν τη Χρυσή Αυγή και επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Δεν παρέλειψε ακόμη να καταφερθεί εναντίον της Αριστεράς που «μαζί με τη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει και γι’ αυτό δεν μιλά για τις αυθαιρεσίες που γίνονται εις βάρος μας». Και κατέληξε λέγοντας πως «όπως και να ’χει, η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά θα πέσει. Η Χρυσή Αυγή θα είναι πρώτη τον Μάιο και επιτέλους η Ελλάδα θα είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη».

 

Ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης αντέδρασε πάντως με αμηχανία, επιχειρώντας να αποκλιμακώσει την ένταση, αφού έσπευσε να διαβεβαιώσει τους χρυσαυγίτες πως η Βουλή μέχρι στιγμής δεν έχει παραλάβει τη σχετική εισαγγελική παραγγελία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μ. Βορίδης, στη συνέχεια από βήματος υπενθύμισε πως η Βουλή δεν είναι χώρος συζήτησης ποινικών υποθέσεων, όπως άλλωστε και από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Δημ. Αναγνωστάκης.

 

Ε.Δ.Β.

 

 

 

Scroll to top