texnhth kardia

04/03/14


ΚΟΣΜΟΣ

Απεβίωσε ο πρώτος ασθενής με τεχνητή καρδιά Carmat

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ζορζ Πομπιντού», όπου έγινε η επέμβαση, η αιτία θανάτου του ασθενούς δεν μπορεί να εξακριβωθεί με βεβαιότητα επί του παρόντος .
      Pin It

Ο πρώτος ασθενής στον οποίο τον περασμένο Δεκέμβριο τοποθετήθηκε τεχνητή καρδιά από τη γαλλική εταιρεία Carmat, πέθανε, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου όπου έγινε η επέμβαση.

Ο 76χρονος άντρας με την τεχνητή καρδιά πέθανε 75 ημέρες μετά την επέμβαση, ανακοινώθηκε από το « Ζορζ Πομπιντού», ευρωπαϊκό νοσοκομείο στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι η αιτία θανάτου δεν μπορεί να εξακριβωθεί με βεβαιότητα επί του παρόντος. Η ανακοίνωση πρόσθεσε ότι μια σε βάθος ανάλυση των ιατρικών και τεχνικών δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από την κατάσταση του ασθενούς θα χρησιμοποιηθούν για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου.

Ο ασθενής, πριν τοποθετηθεί το τεχνητό καρδιακό μόσχευμα, έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο και οι γιατροί τού έδιναν μόνο λίγες εβδομάδες ή ημέρες ζωής.

Οι βιοπροσθετικές συσκευές αυτού του τύπου έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν την πραγματική καρδιά για περίπου πέντε χρόνια, «μιμούμενες» το έργο της φύσης και χρησιμοποιώντας βιολογικά υλικά και αισθητήρες. Ο στόχος είναι να βοηθηθούν χιλιάδες ασθενών που πεθαίνουν κάθε χρόνο σε αναμονή δότη, ενώ σύμφωνα με τους εμπνευστές της τεχνητής καρδιάς μειώνονται και οι παρενέργειες που σχετίζονται με τις μεταμοσχεύσεις.

Τρεις ακόμη ασθενείς στη Γαλλία με καρδιακή ανεπάρκεια σε τελικό στάδιο αναμένεται να δεχτούν το τεχνητό μόσχευμα. Η κλινική δοκιμή θεωρείται επιτυχημένη εάν οι ασθενείς επιβιώσουν με το τεχνητό εμφύτευμα για τουλάχιστον ένα μήνα. Αν περάσει το τεστ, η Carmat έχει δηλώσει ότι θα τοποθετήσει τη συσκευή σε περίπου 20 ασθενείς με λιγότερο σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top