super-puma

18/03/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αγνοούνται 7 μετανάστες στη Μυτιλήνη – Βυθίστηκε η βάρκα τους

Νύχτα συναγερμού το βράδυ της Δευτέρας για το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης. Βάρκα με 17 μετανάστες βυθίστηκε βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Κόρακα, κατά δήλωση δύο διασωθέντων. Στις 2.30 τα ξημερώματα το Λιμενικό περισυνέλεξε σώους 8 αλλοδαπούς.
      Pin It

Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν εμπορικό πλοίο, με τούρκικη σημαία, που έπλεε στην περιοχή βρήκε και περισυνέλεξε τους δύο αλλοδαπούς.

Αμέσως ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές της Μυτιλήνης και στον τόπο έφτασαν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος που παρέλαβαν τους δύο διασωθέντες μετανάστες. Αυτοί δήλωσαν ότι επέβαιναν σε βάρκα μαζί με άλλα 15 άτομα, η οποία όμως βυθίστηκε.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων από δύο πλωτά του Λ.Σ., παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο Super Puma που σηκώθηκε αργά τη νύχτα. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές.

Στις  2.30 τα ξημερώματα λιμενικοί περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή 8 αλλοδαπούς σώους. Η επιχείρηση διάσωσης των υπόλοιπων 7 αγνοούμενων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου
efsyn.gr

Scroll to top