28/03/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΧΑΪΔΑΡΙ - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Από την… «Εφ.Συν.» και στον εισαγγελέα

      Pin It

Την παρέμβαση της εισαγγελέως προκάλεσε το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» (26/3) για τη μη λειτουργία -λόγω κακοτεχνιών στην κατασκευή- βρεφονηπιακού σταθμού στο Ανω Δάσος Χαϊδαρίου που στοίχισε περί τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, έδωσε εντολή χθες στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων στο εν λόγω δημοσίευμα και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», ο βρεφονηπιακός σταθμός στο Ανω Δάσος Χαϊδαρίου έχει είσοδο που βρίσκεται τουλάχιστον τρία μέτρα πάνω από το έδαφος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει εδώ και περίπου επτά χρόνια. Το σχέδιο για την κατασκευή του παιδικού σταθμού στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως και Βεργίνας προέβλεπε την υπερύψωση της οδού Βεργίνας, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση πεζών και οχημάτων στον παιδικό σταθμό, αλλά το έργο πάγωσε, λόγω έλλειψης πόρων από πλευράς δήμου και αδυναμίας συνεννόησης μεταξύ τοπικών και υπερτοπικών αρχών.

 

Ο υπερσύγχρονος παιδικός σταθμός στοίχισε 2.237.000 ευρώ στον καταργηθέντα πλέον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (και σήμερα ανήκει στον ΟΑΕΔ), θα μπορούσε να φιλοξενεί 80-85 παιδιά σε μια περιοχή με έτσι κι αλλιώς φτωχές υποδομές, αλλά αντ’ αυτού παραμένει εγκαταλελειμμένος, με αποτέλεσμα να υφίσταται φθορές και λεηλασίες.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top