eyath2-300x207

18/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφίζουν και για το νερό οι Θεσσαλονικείς

Με χίλιους εθελοντές και 30 παρατηρητές απ’ όλη την Ευρώπη ξεκίνησε το δημοψήφισμα σχετικά με την τύχη της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Έξω από τα εκλογικά κέντρα οι κάλπες όπου οι πολίτες, με βάση τα δημοτολόγια, ψηφίζουν για το νερό.
      Pin It

Η απόφαση των διοργανωτών του δημοψηφίσματος ανακοινώθηκε στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας και της πρωτοβουλίας «SOSte το νερό» στη Θεσσαλονίκη, παρουσία μεταξύ άλλων του προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Νεάπολης- Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, και των δημάρχων Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, εκπροσώπων του «SOSte το νερό» και ξένων παρατηρητών.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο επικεφαλής των παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Δημόσιων Υπηρεσιών (EPSU), Χουάν Αντόνιο Χουλιάν, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να ελέγξουμε αν θα διεξαχθεί ένα αδιάβλητο δημοψήφισμα. Ενημερώνουμε την Ευρώπη βήμα- βήμα για τη διαδικασία. Είμαστε δίπλα σας».

Ο Γερμανός ακτιβιστής Κλάους Κίτσταϊνερ, εκπρόσωπος της «Πλατφόρμας του νερού του Βερολίνου» (Berliner Wassertisch), επισήμανε πως «τρομάζει στη σκέψη ότι η κυβέρνηση της χώρας που εφηύρε τη δημοκρατία βρίσκεται μακριά από τα ευρωπαϊκά δημοκρατικά πρότυπα».

Τα μέλη του Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων «SOSτε το νερό» χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα «μεγάλο σταθμό» για την πορεία του νερού, αλλά και των κινημάτων στη Θεσσαλονίκη.

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr

Scroll to top