papouliastsipras

26/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγή στις κάλπες ζητάει ο Αλ. Τσίπρας

Τα συγχαρητήρια του Κάρολου Παπούλια για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό .
      Pin It

Ως «ιστορική ανατροπή» χαρακτήρισε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ο πρόεδρος του κόμματος εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο όπου και έχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε προς την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να εφαρμόσει νέα μνημόνια, περικοπές, απολύσεις, ιδιωτικοποίηση νερού και εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας. Επεσήμανε ακόμα αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, να μη διανοηθεί, με τα ποσοστά μειοψηφίας που έχει,  να προχωρήσει σε διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και κοινοτικού επιτρόπου, αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια.

Ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό, με συντεταγμένο τρόπο, τονίζοντας ότι αυτή η Βουλή δε νομιμοποιείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις ή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αποτελεί «σημαντική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».

«Ήταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική για την Αριστερά και σημαντική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» απάντησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πρόσθεσε: «Είναι μια ωραία μέρα έξω. Καποιοι έλεγαν μέχρι το Σάββατο το βράδυ πως εάν η διαφορά ήταν 2-3 μονάδες θα είχαμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και είναι μια πολύ ωραία μέρα. Ελπίζω να είναι και οι επόμενες διότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας δίνει τη δυνατότητα για μια ισχυρότερη θέση στην Ευρώπη».

Στην παρατήρηση του κ. Κ. Παπούλια ότι τον απασχολεί η έξαρση των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθεί το μήνυμα ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν και πρέπει να φτιαχτεί μια καλύτερη Ευρώπη για να τον αντιμετωπίσουμε.

 

efsyn.gr

Scroll to top