28/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενας άνανδρος «τζάμπα μάγκας»

Ο πατέρας του Β. Στεφανάκη, του νεαρού που κατηγορείται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης, προσπάθησε χθες στην κατάθεσή του να απεμπλέξει τον γιο του από τη Χ.Α. και να δώσει τη δική του εκδοχή για το τι έγινε το μοιραίο βράδυ.
      Pin It

Της Κατερίνας Κατή

 

Ως ένας θρασύδειλος «τζάμπα μάγκας», που… φούσκωνε τα μπράτσα του για τα κορίτσια και όταν δολοφόνησε την κοπέλα του «χτυπώντας την άνανδρα» τρομοκρατήθηκε και φοβόταν να παραδοθεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη, εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Στεφανάκης, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, μέσα από τις περιγραφές του ίδιου του πατέρα του.

 

Παρά την προσπάθειά του να τον υπερασπιστεί αλλά και να τον απεμπλέξει από τη Χρυσή Αυγή, ο πατέρας τού δράστη του θανατηφόρου ξυλοδαρμού της νεαρής κοπέλας, Μανώλης, δεν κατάφερε με τη χθεσινή του κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου να προσδώσει στον γιο του καλά χαρακτηριστικά.

 

«Ο γιος μου -είπε ο μάρτυρας- δούλευε όπου έβρισκε μεροκάματο για να βγάλει τη βενζίνη και τα ατομικά του έξοδα. Στα ψώνια δεν συνεισέφερε. Είχε το γυμναστήριο να πληρώσει. Τα μπράτσα του ήθελε να τα φουσκώνει για τις κοπέλες. Επαιρνε μια σκόνη για να φουσκώνουν… Ηθελε να γίνει μανεκέν. Είχε κάνει και αίτηση».

 

Ο Μανώλης Στεφανάκης χαρακτήρισε τον γιο του «υπερκινητικό» και «φωνακλά», ενώ για τα δύο κορίτσια, τη Φαίη και την αδερφή της, Μαρία-Ελένη, που κατηγορείται για ψευδορκία και υπόθαλψη του δράστη του εγκλήματος, με τον οποίο είχε κρυφή ερωτική σχέση, υποστήριξε:

 

«Δεν ήξερα ότι είχαν συγγένεια. Η Μαρία-Ελένη όταν ερχόταν τον περίμενε μέχρι να ετοιμαστεί. Η Φαίη καθόταν κανονικά, την αγκάλιαζε και τέτοια πράγματα. Μετά την εμφάνιση της Φαίης στο σπίτι, η Μαρία-Ελένη δεν ξανάρθε».

 

«Φοβήθηκε να παραδοθεί»

 

Αναφερόμενος στο βράδυ που ο γιος του χτύπησε μέχρι θανάτου την κοπέλα, ο μάρτυρας υποστήριξε: «Δεν πήγε να παραδοθεί γιατί φοβόταν. Ηταν τρομοκρατημένος. Κοιμόταν σε παγκάκια. Μετά έμαθα ότι πήγε να εξομολογηθεί. Τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν μέσα ή έξω από τη φυλακή».

 

Για τη βίαιη συμπεριφορά του εκείνο το βράδυ υποστήριξε: «Σήκωσε το χέρι και χτύπησε ένα κοριτσάκι με άνανδρο τρόπο. Ενα μπιμπελό δεν το χτυπάς. Δεν το δέχομαι να σηκώσει χέρι σε γυναίκα».

 

Για την εμπλοκή του γιου του σε επεισόδια χρυσαυγιτών, ισχυρίστηκε: «Δεν είναι Χρυσή Αυγή… Αυτός δεν ξέρει ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ξέρει τη Χρυσή Αυγή; Είχε πάει εκεί, στην Αγία Παρασκευή, στις εκλογές. Και τα παιδιά από το ΚΚΕ είχαν κάποιο νεροπίστολο και τους έβρεξαν και παρεξηγήθηκαν. Πριν από 5 χρόνια είχε ένα επεισόδιο με την αστυνομία. Τον πήγαν μέσα για αντίσταση κατά της αρχής».

 

Scroll to top