ploio-Noor-One-iroini

22/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες συλλήψεις για τον δεύτερο τόνο ηρωίνης

Ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση του Λιμενικού, το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκαν σε αποθήκη στο Κορωπί 986 κιλά ηρωίνης που συνδέονται με τον έναν τόνο που είχε βρεθεί πριν από μια εβδομάδα. Αμφότερες οι ποσότητες ηρωίνης είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα με το δεξαμενόπλοιο «Noοr One».
      Pin It

Η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που πιάστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος, ακόμα και σε παγκόσμιο, είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, οι δύο τόνοι και 120 κιλά ηρωίνη που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στις δύο επιχειρήσεις του Λιμενικού που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Αττική.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός γιατί το αρχηγείο του Λ.Σ. το πρωί του Σαββάτου έστειλε στους ναυτιλιακούς συντάκτες δελτίο Τύπου με το οποίο τους ενημέρωνε ότι συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α' μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «Noor One», καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε στις δεξαμενές καυσίμων πλοίων εντοπίστηκαν σοβαρές παραβάσεις για τα καύσιμα.

Δηλαδή, ενώ το Λιμενικό γνώριζε από μέρες ότι στο πλοίο ήταν η ηρωίνη (ήδη υπήρχαν διαρροές σε συγκεκριμένα ΜΜΕ), το Σάββατο ενημέρωνε τους δημοσιογράφους για συλλήψεις μελών του πληρώματος για «παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα»;

Ο υπουργός, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής, ευχαρίστησε το προσωπικό του Λιμενικού για τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν το βράδυ του Σαββάτου με τον εντοπισμό σχεδόν ενός τόνου ηρωίνης και μάλιστα τους μετέφερε και προσωπικά τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού.

 

narkotika2
Σύμφωνα λοιπόν με το υπουργείο Ναυτιλίας, σε μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ και το Ομοσπονδιακό Γραφείο στην Αθήνα της Αμερικάνικης Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) εντόπισαν σε αποθήκη στο Κορωπί, συνολικά 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνης, η οποία είχε μεταφερθεί στην Ελλάδα με το δεξαμενόπλοιο «Noοr One», σημαίας Τόγκο, που βρισκόταν στη θέση Βλήχα ανοικτά της Ελευσίνας από τις 7 Ιουνίου.

Συνελήφθησαν 14 άτομα, εκ των οποίων οι 11 είναι Ινδοί, μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου, ένας Ιρανός, ένας Έλληνας οδηγός του φορτηγού που μετέφερε την ηρωίνη και μια γυναίκα Ελληνίδα που φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας στην οποία ανήκει το πλοίο, που έχει γραφεία στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και διαχειρίζεται άλλο ένα μικρό δεξαμενόπλοιο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το βράδυ της Κυριακής ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά, έπειτα από εσπευσμένη κλήση από τον ίδιο.

Το « Noor One» μετέφερε την ηρωίνη από τα διεθνή ύδατα μεταξύ Ομάν και Πακιστάν, καθώς και την ποσότητα του ενός τόνου και 33 κιλών που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί στις 12 Ιουνίου σε αποθήκη στο Κορωπί και σε βίλα στη Φιλοθέη. Το πλοίο έφθασε στην Ελευσίνα στις 7 Ιουνίου και το φορτίο έφευγε με νταλίκες κρυμμένο κάτω από καύσιμη ύλη ΠΕΛΕΤ για τις αποθήκες όπου συσκευαζόταν.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη επιχείρηση, που εντοπίστηκε άλλος ένας τόνος ηρωίνη, έχουν συλληφθεί άλλα 11 άτομα, εννέα από τους οποίους έχουν ήδη προφυλακιστεί.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

efsyn.gr

Scroll to top