peripoliko

12/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για παιδική πορνογραφία σε Βρετανό τουρίστα

Στη σύλληψη ενός 52χρονου Βρετανού τουρίστα προχώρησε η αστυνομία στη Χερσόνησο Ηρακλείου ύστερα από καταγγελία ενός πατέρα ότι φωτογράφιζε την ανήλικη κόρη του ενώ εκείνη έπαιζε στην παραλία.
      Pin It

Ο παρατηρητικός πατέρας σημείωσε το ενδιαφέρον που έδειχνε ο επίδοξος φωτογράφος στο παιδί του και δεν άφησε το γεγονός να περάσει έτσι. Κινήθηκε προς το μέρος του ανθρώπου που κρατούσε τη φωτογραφική μηχανή ζητώντας εξηγήσεις, ωστόσο εκείνος επιχείρησε να διαφύγει όσο πιο γρήγορα μπορούσε από την παραλία. Ο πατέρας αλλά και οι υπόλοιποι λουόμενοι ειδοποίησαν την αστυνομία και λίγο αργότερα ο… φωτογράφος συνελήφθη.

Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για Βρετανό τουρίστα, 52 ετών, ο οποίος έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να απαθανατίζει μικρά παιδιά στις παραλίες της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, στον σκληρό δίσκο της φωτογραφικής του μηχανής βρέθηκαν δεκάδες αντίστοιχες φωτογραφίες και με αυτό το υλικό παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Εις βάρος του 52χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις κατηγορίες της παιδικής πορνογραφίας και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, ενώ μέσω του δικηγόρου του ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη το πρωί.

Πάντως, σύμφωνα με τον δικηγόρο που ανέλαβε να υπερασπιστεί τον 52χρονο, ο ίδιος δηλώνει πως το ενδιαφέρον του δεν επικεντρωνόταν ειδικά σε παιδιά, αλλά του άρεσε να φωτογραφίζει γενικά τον κόσμο στην παραλία.

Ο Βρετανός βρίσκεται στην Κρήτη εδώ και μία εβδομάδα και επρόκειτο να αναχωρήσει σήμερα το πρωί για την πατρίδα του, ωστόσο προς το παρόν κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Μάριος Διονέλλης
efsyn.gr

Scroll to top