kasidiaris-kanelli

02/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αναβολή της δίκης Κασιδιάρη για το χαστούκι στην Κανέλλη

Η στάση εργασίας των γραμματέων οδήγησε στην αναβολή της δίκης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου σε τηλεοπτικό πλατό από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
      Pin It

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκε το πρωί ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για να δικαστεί για την επίθεση που είχε πραγματοποιήσει εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

Στην Ευελπίδων βρέθηκε ως πολιτική αγωγή η Λιάνα Κανέλλη και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης ως μάρτυρας, ωστόσο -λόγω της στάσης εργασίας των γραμματέων των δικαστηρίων- η δίκη πήρε αναβολή για τις 12 Δεκεμβρίου 2014.

 

Το χρονικό της επίθεσης

Ο «νταής» -υποψήφιος τότε- του νεοναζιστικού μορφώματος είχε πετάξει ένα ποτήρι με νερό στην κ. Δούρου, που καθόταν απέναντί του και είχε γρονθοκοπήσει την κ. Κανέλλη που ήταν δίπλα του, όταν εκείνη αντέδρασε στην πρώτη του ενέργεια.

Η επίθεση που έλαβε χώρα στο πλατό τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1 είχε μάλιστα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση, κάτι που οδήγησε στην παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένης Ράικου που είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές αναζητούσαν μετά το τέλος της εκπομπής τον Ηλία Κασιδιάρη για να τον συλλάβουν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο εκείνος κρυβόταν και εμφανίστηκε μετά τη λήξη του, όταν και υπέβαλε μήνυση εις βάρος των Κανέλλη – Δούρου για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση σε βάρος του, ενώ μήνυσε για παράνομη κράτηση τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού.

 

efsyn.gr

Scroll to top