Pin It

Απόψε στο Gagarin παίζει ένα αμερικανικό συγκρότημα που κατέχει ένα σημαντικό ρεκόρ: έχει το πιο δημοφιλές μουσικό κομμάτι σε όλη την ιστορία τού «The Late Show On CBS», του εμβληματικού σόου του Ντέιβιντ Λέτερμαν. Είναι οι Future Islands από τη Βαλτιμόρη που τη βραδιά της 3ης Μαρτίου 2014 έπαιξαν ζωντανά στην εκπομπή το «Seasons (Waiting On You)» -μπορείτε να δείτε το συγκεκριμένο βίντεο στο efsyn.gr.

 

Αλλά ακόμα καλύτερα είναι να δείτε το ίδιο το συγκρότημα live απόψε, αξίζει και με το παραπάνω, οι synth pop μελωδίες του με την κάπως «μαύρη» φωνή του Σάμουελ Χέρινγκ είναι ιδανικές. Ελάτε κι εσείς για να καταλάβετε γιατί το βίντεο κλιπ έγινε viral στο internet και γιατί όλοι μιλούν για την «καλύτερη τηλεοπτική μουσική εμφάνιση του 2014». Πώς είναι το δικό μας «Ράδιο Αρβύλα», που στο τέλος των εκπομπών φιλοξενεί καλά ονόματα για να πουν ένα τραγούδι; Ετσι κι αυτό, με τον Λέτερμαν και τους Future Islands. Είναι και φτηνό το εισιτήριο για απόψε, μόλις 20 ευρώ, παίζουν πιο πριν και οι δικοί μας Mechanimal, που είναι καταπληκτικοί ούτως ή άλλως, το πακετάκι φαντάζει ελκυστικό. Σας έπεισα, νομίζω, έτσι;

 

Να δούμε και πόσο κόσμο θα μαζέψουν. Το λέω γιατί είναι Πέμπτη, μεσοβδόμαδα δηλαδή. Και, επίσης, είναι λίγο χιπστερικό το όνομα, αν με καταλαβαίνετε, δεν το ξέρει πολύ κόσμος, απευθύνεται κυρίως στους χίπστερ. Δεν είναι Parov Stelar που μάζεψε τέσσερις χιλιάδες κόσμο την Κυριακή στο Gazi Live. Τι είναι οι χίπστερ; Τι να σας λέω τώρα, μεγάλη κουβέντα, μπορείτε να τους αναγνωρίσετε ας πούμε από το μεγάλο μούσι που έχουν, κάτι τρέντι φάτσες που συχνάζουν downtown. «Why do people hate hipsters?» αναρωτιόταν ο «Guardian» σε άρθρο του, «γιατί ο κόσμος μισεί τους χίπστερ;» δηλαδή. Εμείς τους αγαπάμε. Είναι σαν τα pets.

 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

 

Scroll to top