Ntinopoulos-Argiris

23/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αιδώς Αργύρη!

Κόλαφος η απόφαση του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ για τον υπουργό Εσωτερικών που πιάστηκε στα πράσα κλέπτων οπώρας! .
      Pin It

Κόλαφος η χθεσινή απόφαση του επικουρικού ταμείου των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ για τον υπουργό Εσωτερικών που πιάστηκε στα πράσα κλέπτων οπώρας! Υποχρεώνεται να καταβάλει περίπου 30 χιλιάδες ευρώ που εξαπατώντας το δεν πλήρωσε και να επιστρέψει όλα τα χρήματα των ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών που του παρείχε το Ταμείο σε διάστημα που δεν εδικαιούτο

 

Του Δημήτρη Τρίμη

 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

EUROKINISSI

Λίγες ώρες μετά την αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας προς την εφημερίδα μας, ότι τάχα τον αδικούμε και θα μας κάνει μήνυση, ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος κρίθηκε αρμοδίως σε χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης), παρότι ο πολιτικός του φίλος Πάνος Σόμπολος, πρόεδρος του Οργανισμού, προσπάθησε να αποφύγει το πικρό ποτήρι της υπόθεσης.

 

Ψεύτης

 

Το θέμα Ντινόπουλου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως και ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση ο υπουργός εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη… ψεύτης. Με λίγα λόγια αποδείχθηκε ότι από το 2008 που ο κ. Ντινόπουλος -κατά δήλωσή του- εγκατέλειψε το δημοσιογραφικό επάγγελμα καθώς εκλέχτηκε βουλευτής, έχει καταφέρει με κουτοπονηριές να μην έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο ενώ από τότε και έως σήμερα αξιοποιεί συστηματικά -σαν να μην τρέχει τίποτα- τις ιατρικές, φαρμακευτικές, εργαστηριακές παροχές και υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ.

 

Η μέθοδος ήταν απλή: έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα για τις οικονομικές του υποχρεώσεις βάσει του νόμου, παρά τις προφορικές και γραπτές ειδοποιήσεις των υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ και τις συνεχείς συζητήσεις για να λύσει με τον συμφερότερο τρόπο την «εκκρεμότητα». Ετσι από τον Ιούνιο του 2013 προσπαθεί με ορισμένους φίλους του να εξαπατήσει τον Οργανισμό ζητώντας «διακανονισμό» του χρέους του ως να ήταν άνεργος (…με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα 68.000 ευρώ). Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες οργάνωσε ένα κόλπο σύμφωνα με το οποίο θα πλήρωνε με δόσεις γύρω στα 3.500 με 5.000 ευρώ και θα καθάριζε…

 

Χθες όμως, αφού μελετήθηκαν επιτέλους επιμελώς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε: Πρώτον ότι ο κ. Ντινόπουλος χρωστάει για τα 5 πρώτα χρόνια της «προαιρετικής» ασφάλισής του 17.138,86 ευρώ που πρέπει να πληρώσει αμέσως στον ΕΔΟΕΑΠ μαζί με τις σχετικές προσαυξήσεις που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή συνολικά κάπου 30.000 ευρώ και, δεύτερον, για το διάστημα μετά την 5ετία που δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει την «προαιρετική» αυτασφάλισή του, ο υπουργός οφείλει να επιστρέψει όλα τα χρήματα που αναλογούν στις ιατρικές, φαρμακευτικές και εργαστηριακές υπηρεσίες, τις οποίες του παρείχε ο ΕΔΟΕΑΠ από 27/6/2013 έως και 22/10/14.

 

Εντός 10 ημερών

 

Επιπλέον το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ τον υποχρεώνει εντός 10 ημερών να προσκομίσει βεβαιώσεις και από το Ταμείο Νομικών για την εκεί ασφαλιστική του κατάσταση… Είναι βλέπετε και δικηγόρος, εκτός από δημοσιογράφος, δήμαρχος, υπουργός κ.λπ.

 

Τι λένε εκεί στο κόμμα του, τη Ν.Δ, και την κυβέρνηση για το ήθος του υπουργού; Θυμάται κανείς ότι ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Πιερ Μπερεγκοβουά αυτοκτόνησε για λόγους ευθιξίας την Πρωτομαγιά του 1993 όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε πάρει από φίλους ένα άτοκο δάνειο για να αγοράσει ένα μικρό διαμέρισμα στο Παρίσι;

 

Ετσι κι αλλιώς εμείς στην «Εφ.Συν.» περιμένουμε με μεγάλη αγωνία την αγωγή και τη μήνυση του θιγέντος απατεωνίσκου υπουργού.

 

Scroll to top