Pin It

Επιστολή στην «Εφ.Συν.» συντρόφων του αναρχικού που καταζητείται για τα όπλα που βρέθηκαν στο νοικιασμένο αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

 

Καταζητείται ξανά ο Παναγιώτης Ασπιώτης. Για όσους δεν θυμούνται, ο γνωστός αναρχικός είχε συλληφθεί το 2005 για αρπαγή ασπίδων από ΜΑΤ. Από τότε κάθε τόσο τον «ξαναθυμάται» η ΕΛ.ΑΣ. Το 2007 συνελήφθη ξανά για μια ληστεία που είχε γίνει το 2005 από άτομα με κουκούλες. Τελικά δικάστηκε για ένα απλό πλημμέλημα, δεδομένου ότι δεν προέκυψε κανένα στοιχείο. Σήμερα ξανακαταζητείται και ξαναέγινε εισβολή στο σπίτι του με αφορμή όπλα που βρέθηκαν σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια που είχε ο ίδιος νοικιάσει. Τα όπλα αποδείχτηκαν «καθαρά» και μένει τώρα να αποδειχτεί αν είχε τελικά σχέση ο συγκεκριμένος αναρχικός με το περιεχόμενο των σακιδίων που φέρονται να βρέθηκαν στο αυτοκίνητο.

 

Οι φίλοι και σύντροφοί του έστειλαν κείμενο στην «Εφ.Συν.» και μεταξύ άλλων γράφουν:

 

«Είμαστε μάρτυρες ενός νέου επεισοδίου τρομολαγνείας με κέντρο τον σύντροφο και φίλο μας Παναγιώτη Ασπιώτη. Με αφορμή ένα αυτοκίνητο σε κάποιο πάρκινγκ, στο οποίο διαδίδουν ότι περιείχε ύποπτες τσάντες, συντεταγμένα αντιτρομοκρατική και ΜΜΕ στρώνουν το χαλί της εξόντωσης του συντρόφου μας. Χωρίς την παρουσία μαρτύρων, εισέβαλαν τόσο στο σπίτι του, το οποίο είχε νοικιάσει με το ονοματεπώνυμό του και από το οποίο δεκάδες σύντροφοι και φίλοι έχουμε περάσει, καθώς και στο πατρικό του σπίτι, φεύγοντας με άδεια χέρια μαζί με τον συρφετό των τρομολάγνων δημοσιογράφων.

 

Το έργο της απόπειρας κατασκευής κατηγοριών το έχουμε ξαναδεί.

 

Συνδέοντας με παραληρηματικό τρόπο παλαιότερες δικογραφίες, εφευρίσκοντας ψυχολογικά προφίλ, αποδίδοντας την εξωφρενική ιδιότητα του «προμηθευτή», βαφτίζοντας «γιάφκες» το σπίτι και το πατρικό του, βάζουν στο στόχαστρο έναν άνθρωπο γνωστό και αγαπητό σε όλο το φάσμα του κινήματος για τη συνέπεια, το ήθος του και τη συμβολή του στους κοινωνικούς αγώνες. Και παρ' όλο που τα σενάρια τα οποία επιχειρείται να στηθούν καταρρέουν, εμείς δεν θα αφήσουμε τίποτα αναπάντητο.

 

Για να εξηγούμαστε: Στηρίζουμε μέχρι τέλους τον φίλο και σύντροφό μας απέναντι σε όσους απειλούν την πολιτική και σωματική του ακεραιότητα. Η όποια δημοσίευση φωτογραφιών του συντρόφου μας και η συνέχιση της στοχοποίησής του με οποιονδήποτε τρόπο θα θεωρηθεί επιθετική πράξη και ως τέτοια θα απαντηθεί.

 

Είμαστε και θα παραμείνουμε ασπίδα στον σύντροφό μας και εμπόδιο στα σχέδια των διωκτικών μηχανισμών».

 

 

Scroll to top