Pin It

Επικίνδυνο ρατσιστικό παραλήρημα σε τετρασέλιδη προκήρυξη που υπογράφεται από συλλόγους του «ποντιακού κινήματος»

 

Του Τάσου Κωστόπουλου

 

 

getFile (28)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

getFile (29)getFile (30)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Από το 1990 εκατοντάδες χιλιάδες αλλοεθνείς κυκλοφορούν ήδη σαν “έλληνες” με τη λυσσαλέα σύμπραξη μειοψηφικών αριστεριζόντων μορφωμάτων εντός και εκτός Βουλής. Ετσι, στις τελευταίες δημοτικές και βουλευτικές εκλογές ψήφιζαν από κοινού δημάρχους και βουλευτές, που εξυπηρετούν περαιτέρω την αποδόμηση του ελλαδικού κράτους, διαχέοντας και προωθώντας την βαρβαρική ισλαμιστική ιδεολογία στην Ελλάδα ως δήθεν δικαίωμα των εκατομμυρίων καθ’ όλα παράνομων εποίκων (λαθρομεταναστών). [...]

 

Ο μόχθος και οι κόποι των πολιτών δεν πάνε για τον λαό και την χώρα αλλά για παρασιτισμό και αλλοτρίωσή της από αλλογενείς εποίκους. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν “νόμιμοι μετανάστες”. Παραβίασαν ενσυνείδητα κάθε έννοια νομιμότητας και συνόρων, μπήκαν παράνομα και εκβιαστικά, [...] εποικίζοντας την Ελλάδα (και την Ευρώπη), εξαπλωνόμενοι όπως οι ακρίδες σε μια ελκυστική και αφύλακτη φυτεία.

 

«Ακρίδες στη φυτεία»

 

Αλωνίζουν ανεξέλεγκτα με την υπόθαλψη του ψευτοπροοδευτικού παρακράτους των επιδοτούμενων “ανθρωπιστών-προαγωγών”, που πρόσκεινται κυρίως στα πιο πάνω κομματικά μορφώματα (πολιτικάντηδες, υπάλληλοι ΜΚΟ, έποικοι “ισλαμοσυνδικαλιστές”, διάφοροι περιπλανώμενοι ιατροί με τριτοκοσμικές αδυναμίες, οι κατ’ επάγγελμα “αντιρατσιστές” κλπ). Το παρακράτος αυτό χρωστά εν γένει την βίωσή του στους φόρους των ελλήνων πολιτών, τους οποίους συκοφαντεί και κατηγορεί για “ξενοφοβία”, εκθειάζει και αποκρύπτει την ισλαμιστική απειλή και βαρβαρότητα, μοχθεί να πείσει την κοινωνία ότι “ακρίδες και φυτεία” συμβιώνουν δημοκρατικά, δυσφημίζει διεθνώς την Ελλάδα ως χώρα με δήθεν “φασιστική απειλή” (!).

 

Ομως, ο μόνος υπαρκτός φασισμός, που συντηρείται παρασιτικά στην Ελλάδα, είναι η δικτατορία της λαϊκίζουσας, ψευτο-επαναστατικής έως προδοτικής μειοψηφίας, συνασπισμένης σε ψευτο-προοδευτικά κομματικά μορφώματα, που από δεκαετίες είναι γαντζωμένα στο σώμα του ελλαδικού κατεστημένου, του χρεωκοπημένου από κοινού. [...]

 

Δεν αναγνωρίζουμε δικαίωμα σε κανέναν ψευτοδημοκράτη, ψευτοπροοδευτικό αριστεριστή φασίστα, φιλοκεμαλιστή, ισλαμολάγνο–δήθεν αριστεριστή να νουθετεί περί Προσφυγιάς, να παριστάνει τον ουμανιστή, τον τιμητή της ευαισθησίας των ελλήνων προσφύγων, να επικαλείται και να καπηλεύεται το προσφυγικό παρελθόν των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας στην αρρωστημένη επιδίωξή του να τους εξισώσει με τους παράνομους εποίκους – τους φυσικούς φορείς της βαρβαρικής ιδεολογίας και πολιτικής του τούρκικου επεκτατισμού.

 

Μετά και την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου 3838/2010 της κυβέρνησης Παπανδρέου περί εκχώρησης Ιθαγένειας σε αλλογενείς παράνομους εποίκους, η συγκυβέρνηση εξακολουθεί να κωλυσιεργεί την κατάργησή του, ενώ οφείλει να ακυρώσει και όλες τις εκδοθείσες πράξεις εκχώρησης Ιθαγένειας, που μεθοδεύτηκε από μία επικίνδυνη έως προδοτική κυβέρνηση-μαριονέττα του πιο πάνω αποπεμφθέντος, υπόλογου πολιτικάντη. Οφείλει να καθαρίσει άμεσα τα κακώς κείμενα, παρά τις όποιες λοβιτούρες των ως άνω επικίνδυνων απομειναριών εντός και εκτός της Βουλής. [...] Ποιες σκοπιμότητες υπηρετούν οι σε ρόλο δεκανικιού φασίζουσες μειοψηφίες στην συγκυβέρνηση, με την υπόθαλψη και την λυσσαλέα παροχή προστατευτισμού στους καθ’ όλα παράνομους εποίκους – τους φυσικούς φορείς του τούρκικου επεκτατισμού και του φονταμενταλιστικού μίσους ενάντια στην ελληνο-χριστιανική πολιτισμική οντότητα;»

 

Ιλουστρασιόν έκδοση

 

Το ρατσιστικό παραλήρημα που παραθέσαμε δεν προέρχεται από κάποια διακήρυξη της Χρυσής Αυγής, από τις σελίδες του ομογάλακτου «Ελεύθερου Κόσμου» ή από κάποιο ναζιστικό σάιτ. Είναι το περιεχόμενο της τετρασέλιδης, τετράχρωμης ιλουστρασιόν προκήρυξης που μοιράζουν τις τελευταίες μέρες στην πλατεία Συντάγματος οι θαμώνες τού ενός από τα δύο πελώρια περίπτερα που έχουν στηθεί για την επίσημη «επέτειο» της «ποντιακής γενοκτονίας». Τιτλοφορείται «Από την γενοκτονία του ποντιακού (ρωμαίικου) ελληνισμού στις κερκόπορτες του βαρβαρικού εποικισμού της Ελλάδας» και υπογράφεται από μια σειρά φορείς του «ποντιακού κινήματος»: τον Παμποντιακό Σύλλογο «Η Αργώ», την Πανελλήνια Ενωση Ποντίων Αξιωματικών και τους Συλλόγους Ποντίων Αττικής και Ν. Κορινθίας, μαζί με κάποια «Επιτροπή Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων».

 

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος με τα αποσπάσματα που παραθέσαμε κινείται και το υπόλοιπο περιεχόμενο της προκήρυξης, με εικονογράφηση δύο εύγλωττα ενσταντανέ: στο ένα Ασιάτες μετανάστες διαδηλώνουν με πλακάτ αριστερής οργάνωσης, ενώ στο δεύτερο κραδαίνουν σημαίες του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Μαΐου.

 

Είναι γνωστό πως η ανάδυση του «ποντιακού κινήματος» κατά τις τελευταίες δυόμισι δεκαετίες, εκτός από την (αναμφίβολα θετική) εξάλειψη των γνωστών «χιουμοριστικών» ρατσιστικών στερεοτύπων που ευδοκιμούσαν κατά τα αμέσως προηγούμενα χρόνια, συνέβαλε επίσης αρκετά στην πριμοδότηση μιας στείρας εθνικιστικής ατζέντας γύρω από τα λεγόμενα «εθνικά ζητήματα», ιδίως τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

Αλυτρωτισμός

 

Οπως διαπιστώνουμε από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, η ίδια η νομοθετική αναγνώριση της «ποντιακής γενοκτονίας» το 1994 συνοδεύτηκε από αιτήματα για μια «επιθετική εξωτερική πολιτική» που θα εγκαταλείψει το δόγμα «ότι δεν διεκδικούμε τίποτα» (Ι. Κεφαλογιάννης), οι δε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταχειροκρότησαν τότε τη διακήρυξη συναδέλφου τους πως «δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες» αλλά «αλύτρωτες και σκλαβωμένες πατρίδες» (που αναμένουν, δηλαδή, τη μελλοντική «απελευθέρωσή» τους από τον ελληνικό -ή κάποιον άλλο- στρατό).

 

Η φετινή προκήρυξη συνιστά ωστόσο αξιοσημείωτο ποιοτικό άλμα, καθώς περνά από τον (γενικόλογο) εθνικισμό στον (πρακτικά εφαρμόσιμο) αντιμεταναστευτικό ρατσισμό, αναπαράγοντας ατόφια τη συλλογιστική των εγχώριων ναζί περί «εποικισμού», «προδοτών πολιτικών», «ισλαμολάγνας Αριστεράς» κ.ο.κ. Είναι προφανές πως ο Πακιστανός της διπλανής πόρτας αποτελεί στόχο πολύ πιο κοντινό (και βολικό) απ’ ό,τι το φάντασμα του Κεμάλ ή το τουρκικό κράτος. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η στροφή των ελληνόψυχων ποντιακών συλλόγων μπορεί ν’ αποδειχθεί απείρως πιο επικίνδυνη από τα όποια όνειρά τους ν’ «ανακτήσουν» τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

 

Scroll to top