28/08/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πύρινη κόλαση

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Και τέταρτος πυροσβέστης νεκρός, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές στα δάση.
      Pin It

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Και τέταρτος πυροσβέστης νεκρός, ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές στα δάση

 

Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα στάχτη και τέταρτος πυροσβέστης νεκρός είναι ο τελευταίος απολογισμός των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και πολλές ημέρες στα δάση της Πορτογαλίας.

 

Η κατάσταση επιδεινώθηκε από το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της αυξημένης έντασης των ανέμων, οι οποίοι όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έπνεαν με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα. Ειδικότερα, ο αναπληρωτής συντονιστής των εθνικών επιχειρήσεων για την κατάσβεση των πυρκαγιών ανακοίνωσε ότι από χθες το μεσημέρι τρεις πυρκαγιές αναζωπυρώθηκαν εξαιτίας των ανέμων. Ανάλογη η κατάσταση και για τη φωτιά στην περιοχή Ολιβέιρα ντε Φράντες στο Βιζέου της κεντρικής Πορτογαλίας, η οποία είχε τεθεί υπό έλεγχο το βράδυ της Δευτέρας, ύστερα από τις διήμερες τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, αλλά αναζωπυρώθηκε χθες.

 

Η φωτιά εξαπλώθηκε σε τρία μέτωπα και περισσότεροι από 370 πυροσβέστες με 100 οχήματα προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, ενώ στη μάχη με τις φλόγες μετέχουν και δυο γαλλικά Canadair, τα οποία εστάλησαν από τη γειτονική χώρα την περασμένη εβδομάδα.

 

Ο τέταρτος νεκρός είναι ένας 23χρονος εθελοντής πυροσβέστης, ο οποίος υπέκυψε στα εκτεταμένα εγκαύματα που υπέστη την περασμένη Πέμπτη, οπότε μετείχε στις προσπάθειες για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην οροσειρά Καραμούλου της κεντρικής Πορτογαλίας. Ο Μπερνάρντο Φιγκεϊρέντο είχε σπεύσει προκειμένου να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην οροσειρά Καραμούλου, στην οποία μια νέα γυναίκα, επίσης πυροσβέστης, έχασε τη ζωή της την Κυριακή.

 

Δ.Φ.

 

Scroll to top