Pin It

Παρίσι Tης Ηρας Φελουκατζή

 

Τρεις γυναίκες κουρδικής καταγωγής βρέθηκαν δολοφονημένες από σφαίρες στα γραφεία του «Κέντρου Πληροφόρησης του Κουρδιστάν» στο Παρίσι. Ενα από τα θύματα, η Φιντάν Ντογάν, ήταν υπάλληλος στο Κέντρο Πληροφόρησης και αντιπρόσωπος στη Γαλλία του «Εθνικού Συμβουλίου του Κουρδιστάν», όπως είπε ο πρόεδρος του κέντρου και υπεύθυνος για την Ενωση Κουρδικών Οργανώσεων στη Γαλλία, Λεόν Εντάρτ. Το δεύτερο θύμα, η Σακίν Σανσίζ, ήταν ιδρυτικό μέλος του ΡΚΚ, ενώ το τρίτο, η Λειλά Σουλεμέζ, ήταν ακτιβίστρια.

 

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Εντάρτ, οι τρεις γυναίκες ήταν μόνες τους στα γραφεία του κέντρου από την Τετάρτη το μεσημέρι, όμως τα ίχνη τους αγνοούνταν από το απόγευμα. Στο κτίριο δεν υπάρχει πινακίδα του κέντρου.

 

Εκτιμάται ότι τα θύματα άνοιξαν τα ίδια την πόρτα στον δολοφόνο, καθώς το κτίριο διαθέτει ηλεκτρονικό κωδικό εισόδου. Αστυνομικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι πρόκειται για εκτέλεση, ωστόσο απαιτείται έρευνα για να διαλευκανθεί η υπόθεση, η οποία θα εξεταστεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της διεύθυνσης εγκλημάτων της αστυνομίας.

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ -που κατά δήλωσή του γνώριζε το ένα από τα θύματα- έκανε λόγο για «φρικτή δολοφονία». Ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς, που επισκέφτηκε χθες τον τόπο του εγκλήματος, αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο πολιτικών κινήτρων πίσω από τη δολοφονία.

 

Δήλωσε ωστόσο ότι η αστυνομική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Αργά χθες το απόγευμα, εκαντοντάδες Κούρδοι διαδήλωσαν στον τόπο του εγκλήματος, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δολοφόνε Ερντογάν» και «Λευτεριά στον Οτσαλάν».

 

www.ira-feloukatzi.fr

 

Scroll to top