27/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μπερλουσκόνι

Επιστρέφει χωρίς… μάσκα

      Pin It

«Μετά την πτώση» τιτλοφορείται το αφιέρωμα του περιοδικού των κυριακάτικων «Times» στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αποπειράται να αλλάξει άρδην τη δημόσια εικόνα του προωθώντας έντεχνα ένα πιο «ώριμο» προφίλ απέναντι στο αντίπαλον δέος του 39χρονου ηγέτη της Κεντροαριστεράς, Ματέο Ρέντσι. Χωρίς μακιγιάζ, φίλτρα στον φακό και photoshop, ο 77χρονος… αίλουρος της ιταλικής πολιτικής σκηνής, που δεν έκρυψε ποτέ ότι έχει υποβληθεί πολλάκις σε πλαστικές επεμβάσεις κι εμφυτεύσεις μαλλιών, απαθανατίζεται με ρυτίδες και βαριά βλέφαρα, με βλέμμα (δήθεν) θλιμμένο και κουρασμένο. «Ο Ρέντσι δεν είναι απλά νέος, είναι νεότερός μου. Είμαι πιο ηλικιωμένος και πιο αληθινός και δεν φοβάμαι να δείξω τον εαυτό μου έτσι» δηλώνει ο υπόδικος πρώην πρωθυπουργός στους «Sunday Times».

 

«Ο καβαλιέρε περήφανος για την ηλικία του» έγραφε χθες η δική του εφημερίδα «Il Giornale», επισημαίνοντας ότι «έβγαλε τη μάσκα, γιατί οι μάσκες δεν χρειάζονται πια. Τώρα ο εχθρός δεν είναι ο ίδιος και το μακιγιάζ δεν είναι αναγκαίο». Καυστικό το σχόλιο της «El Pais»:

 

«Αυτό είναι το πρόσωπο που ο επικεφαλής του Forza Italia θέλει να παρουσιάσει τώρα, ίσως για να προκαλέσει συμπάθεια ή για να γλιτώσει τις χειροπέδες. Σε κάθε περίπτωση, σοφό θα είναι να είμαστε επιφυλακτικοί. Δεν πρόκειται για άσκηση τιμιότητας. Το εξώφυλλο αποκαλύπτει το τελευταίο τρικ του καβαλιέρε. Ο φωτογράφος Πολ Στιούαρτ έχει συλλάβει αριστοτεχνικά το πραγματικό πρόσωπο του Μπερλουσκόνι, αλλά μέσα στο τελευταίο του κοστούμι»…

 

Scroll to top