24/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέες συλλήψεις για το ναυάγιο

Οι δύτες συνεχίζουν τις έρευνες στα παγωμένα νερά με ορατότητα μόλις 30 εκατοστών στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου, προσπαθώντας να εντοπίσουν τις σορούς των ανήλικων θυμάτων.
      Pin It

Οι δύτες συνεχίζουν τις έρευνες στα παγωμένα νερά με ορατότητα μόλις 30 εκατοστών στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου, προσπαθώντας να εντοπίσουν τις σορούς των ανήλικων θυμάτων

 

Ακόμη τέσσερα μέλη του πληρώματος του μοιραίου φέρι συνέλαβαν οι νοτιοκορεατικές αρχές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλλήψεων σε 11, ενώ η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή σε εταιρείες που σχετίζονται με τους ιδιοκτήτες του πλοίου. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των θυμάτων έφθασε τους 150 με ακόμη 152 άτομα να αγνοούνται, στη συντριπτική τους πλειονότητα μαθητές ενός σχολείου στην πόλη Ανσάν, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα Σεούλ. Το φέρι Sewol, χωρητικότητας 6.825 τόνων, βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη ενώ εκτελούσε δρομολόγιο ρουτίνας από το λιμάνι Ιντσεον, κοντά στη Σεούλ, προς το νότιο νησί Ζέζου.

 

Εισαγγελείς που ερευνούν την τραγωδία πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία του Γιου Μπιούνγκ-ουν, του επικεφαλής της οικογένειας στην οποία ανήκει η Chonghaejin Marine Co. Ltd, η εταιρεία που λειτουργούσε το Sewol. Πραγματοποίησαν επίσης έρευνες στην κατοικία του γιου του και στο γραφείο μιας εκκλησίας με την οποία συνδεόταν ο Γιου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα οικονομικά της Chonghaejin, καθώς και η περίπλοκη μετοχική δομή που ήρθε τις τελευταίες ημέρες στο φως της δημοσιότητας.

 

Σε ό,τι αφορά την πορεία των ερευνών στον τόπο της τραγωδίας, δύτες συνεχίζουν τις έρευνες στα παγωμένα νερά με ορατότητα μόλις 30 εκατοστών στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου, προσπαθώντας να εντοπίσουν τις σορούς των ανήλικων θυμάτων. Τα περισσότερα από τα πτώματα που έχουν βρεθεί τις δύο τελευταίες ημέρες έχουν σπασμένα δάχτυλα, πιθανότατα επειδή τα παιδιά προσπαθούσαν απεγνωσμένα την ύστατη στιγμή να βρουν τρόπο για να σωθούν.

 

Δ.Σ.Φ.

 

Scroll to top