Pin It

Εικόνα ήττας για το κυβερνών κόμμα οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές σε δήμους δύο νομών, επτά επαρχιών και τεσσάρων χωριών. Στους δήμους δύο πόλεων, του Αγρι και της Γιάλοβας, το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχασε από το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας στην πρώτη και στη δεύτερη από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (αξιωματική αντιπολίτευση). Στο Αγρι, με καταμετρημένο το 98% των ψήφων, ο υποψήφιος του ΚΕΔ προηγείται με 51,1% και διαφορά 2.579 ψήφων.

 

Στη Γιάλοβα, με καταμετρημένο το 94,69% των ψήφων, προηγείται ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος με 47,9% (42,9% τον Μάρτιο) και ακολουθεί ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος με 47,5% (42,9% τον Μάρτιο). Η διαφορά των ψήφων είναι 206.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ανεπίσημα τελικά αποτελέσματα, ο υποψήφιος του ΡΛΚ νίκησε με διαφορά 170 ψήφων. Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ δήλωσε πως το κόμμα του θα προχωρήσει σε ένσταση σχετικά με περίπου 800 ψήφους.

 

Οι εκλογές σήμερα πραγματοποιήθηκαν στους δήμους των δύο πόλεων, καθώς και σε επτά επαρχίες και τέσσερα χωριά σε διάφορους νομούς, όπου είχαν ακυρωθεί τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου 2014 μετά από ενστάσεις.

 

Scroll to top