Pin It

Tου Κώστα Ζαφειρόπουλου

 

Μαζική για την εποχή, πετυχημένη και ειρηνική αποδείχτηκε η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παλαιστινίων που ζουν στην Ελλάδα, συνδικάτων, συλλογικοτήτων και κομμάτων της Αριστεράς, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε έναν καταπιεζόμενο και αγωνιζόμενο λαό που πάντα αποτελεί έμπνευση για τα εγχώρια κινήματα.

 

«Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε καταπιεσμένους και κατακτητές» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε το συγκεντρωμένο πλήθος, την ώρα που η πρόσβαση στην ισραηλινή πρεσβεία εμποδιζόταν από 5 αστυνομικές κλούβες.

 

Στη συγκέντρωση μεταξύ άλλων υπήρχαν πανό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Λαϊκής Αντίστασης, της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, της ΚΕΕΡΦΑ, της Πρωτοβουλίας Ενα καράβι για τη Γάζα, των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία και πολλών μεταναστευτικών κοινοτήτων (Πακιστανοί, Αιγύπτιοι, Σενεγαλέζοι κ.ά.).

 

Πολλαπλάσιος όλων των άλλων μαζί ο κόσμος του ΚΚΕ που βρέθηκε να διαδηλώσει εναντίον της ισραηλινής θηριωδίας στη Γάζα, επιδεικνύοντας ισχυρά αντανακλαστικά αντιιμπεριαλιστικής εγρήγορσης σε σχέση με την υπόλοιπη Αριστερά.

 

Η πορεία του ΚΚΕ, που για άλλη μια φορά διαφοροποιήθηκε από τα υπόλοιπα καλέσματα, ξεκίνησε στις 19.20 από την Πανόρμου στο ύψος του σταθμού του μετρό και κατευθύνθηκε προς την Κηφισίας, παρόντος του γενικού γραμματέα Δ. Κουτσούμπα, φτάνοντας στην πρεσβεία λίγο μετά τις 8.

 

Εκεί ο κόσμος, συγκλονισμένος από τις πρόσφατες εικόνες των νεκρών παιδιών, συζητούσε για την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να αναδεικνύει σε «στρατηγικό σύμμαχο» το κράτος του Ισραήλ, εκδηλώνοντας με συνθήματα την επιθυμία του η Ελλάδα να διακόψει κάθε σχέση οικονομική, πολιτική και διπλωματική μαζί του. Οι περισσότεροι ομιλητές ζητούσαν τη διεθνή απομόνωση του Ισραήλ, τον τερματισμό των επιθέσεων και των εποικισμών, το γκρέμισμα του τείχους της ντροπής στην Παλαιστίνη και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

 

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε στις 9 παρά τέταρτο, την ώρα που γινόταν γνωστή σε πολλούς διαδηλωτές η είδηση για ακόμα 3 νεκρά παιδιά στη Γάζα, όπου ετοιμαζόταν να πραγματοποιηθεί μεγάλη χερσαία επίθεση ισραηλινών δυνάμεων.

 

Scroll to top