18/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΕΙΟ

      Pin It

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Αυτή είναι η νέα ειδική μονάδα της αστυνομίας με την κωδική ονομασία «Κίεβο 1», άρτι συγκροτηθείσα με στόχο τη διαφύλαξη της… τάξης στη ρωσόφωνη πόλη Σλαβιάνσκ, την οποία κατέλαβε προσφάτως ο ουκρανικός στρατός. Κάτι μου λέει ότι στις προσλήψεις των ανδρών που στελεχώνουν την ειδική αυτή μονάδα αστυνομίας θα πρέπει να εκτιμήθηκε ως προσόν η προϋπηρεσία στον ακροδεξιό Δεξιό Τομέα. Αν και με τη λογική ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί, καλύτερα να μη σχολιάζουμε εδώ στην Ελλάδα την παρουσία των νεοναζί στην αστυνομία.

 

 

ΓΑΖΑ Μετά τα τέσσερα πιτσιρίκια που εκτέλεσαν με βολή από πολεμικό πλοίο, ενώ αυτά έπαιζαν στην παραλία, αυτή είναι η νέα «μεγάλη επιτυχία» του ισραηλινού στρατού. Μπορεί εμείς να βλέπουμε ένα φτωχικό σπίτι και μια γυναίκα που οδύρεται για τον χαμό των λιγοστών υπαρχόντων της οικογένειάς της, όμως οι Ισραηλινοί δεν μασάνε με κάτι τέτοια και είδαν σ’ αυτή την εικόνα ένα άντρο τρομοκρατών της Χαμάς. Οπότε, το ισοπέδωσαν… Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και τον στρατό του Ισραήλ, στη διεθνή κοινότητα για τη… διακριτική στάση της, αλλά και στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση, έτσι γενικά, χωρίς θύτες και θύματα. Εύγε, Ευάγγελε!

 

 

ΙΝΔΙΑ Μία φωτογραφία, δύο αναγνώσεις. Αν σταθείς στο θρησκευτικό μέρος, αυτό που βλέπεις είναι μερικά παιδιά που περιμένουν έξω από ένα μουσουλμανικό τέμενος το πρωινό γεύμα ιφτάρ, το οποίο τρώνε οι πιστοί στη διάρκεια της γιορτής Ραμαντάν. Αν ξεχάσεις τα περί ισλάμ, αυτό που βλέπεις είναι μερικά αγοράκια που προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, με τον… έξυπνο τρόπο που συνηθίζουν οι άντρες τις περισσότερες φορές, ένα κοριτσάκι. Εχουν σκαρφαλώσει στη στέγη του τεμένους και αφήνουν τα πόδια τους να κρέμονται στο κενό. Φιλική συμβουλή από μεγαλύτερο: Καλύτερα να μάθετε κιθάρα, έχετε περισσότερες πιθανότητες.

 

 

ΗΠΑ Αυτοί οι Αμερικάνοι όταν αντιγράφουν, αντιγράφουν τα καλύτερα. Και τα δύο έθιμα –η κούρσα ταχύτητας συνοδεία μαινόμενων ταύρων και τα μακροβούτια στις ντομάτες– είναι ισπανικά. Αγνωστο για ποιους λόγους, αποφάσισαν να τα μεταφέρουν στο Σικάγο. Αντε, αυτό με τα λαχανικά να το καταπιώ, αλλά αν, ο μη γένοιτο, συμβεί κάποιο ατύχημα στο έτερο έθιμο, δηλώνω από τώρα ότι έχουν δίκιο οι ταύροι!

 

Scroll to top