01/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΕΙΟ

      Pin It

Του Βαγγέλη Καραγεώργου Φωτογραφίες: ΑΠΕ / REUTERS

 

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Αλλη μία πολύ… όμορφη εικόνα. Ισραηλινοί στρατιώτες αγκαλιάζονται και δίνουν μεταξύ τους υπόσχεση συντροφικότητας και γενναιότητας πριν μπουν στη Γάζα για να αντιμετωπίσουν επικίνδυνους άμαχους και κυρίως παιδάκια, τα οποία -άκουσον άκουσον!- πάνε και βάζουν τα κεφάλια τους και τα σώματά τους εμπόδιο στις σφαίρες τους.

 

 

ΙΣΡΑΗΛ Ακροδεξιά καθάρματα πανηγύριζαν στο Τελ Αβίβ για τον βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα, τραγουδώντας ομορφιές όπως «Αύριο δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, γιατί δεν υπάρχουν άλλα Παλαιστινιάκια ζωντανά». Τραγική ειρωνεία. Θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει οι χρυσαυγίτες για το ότι υπάρχουν Εβραίοι που τόσο μισούν, οι οποίοι τους συναγωνίζονται σε απανθρωπιά και εθνικιστική βαρβαρότητα. Τι να κάνεις, χρυσαυγίτη; Τα έχει αυτά ο φυλετικός πόλεμος.

 

 

ΓΑΖΑ Προς επίρρωσιν των ισραηλινών ισχυρισμών ότι δεν χτυπάνε σχολεία, αλλά συγκαλυμμένα ναρκοθετημένα κτίρια της Χαμάς, βλέπουμε τα γαϊδούρια που σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ, προφανώς γιατί ήταν εκπαιδευμένα από τη Χαμάς να ζώνονται εκρηκτικά και να εκτελούν αποστολές καμικάζι.

 

 

ΓΑΖΑ Μια νέα εκδοχή του γνωστού παιχνιδιού «κρυφτό» που κάνει θραύση στην παλαιστινιακή Λωρίδα. Για να καταλάβετε τη διάσταση του πράγματος, όλα τα παιδιά παίζουν το «να βρω κάπου να χωθώ, για να μείνω κι απόψε ζωντανό». Αν είχε κάποιος τα δικαιώματα αυτού του παιχνιδιού, θα είχε γίνει πλούσιος.

 

 

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Μπορεί όλη τη μέρα να «καθαρίζουμε» Παλαιστίνιους, αλλά στην ανάπαυλα της μάχης βγαίνει στην επιφάνεια η καλλιτεχνική μας φύση. Οπότε, τσακώνουμε την κιθάρα και, μαζί με τον συμπολεμιστή, τραγουδάμε πάνω σ’ έναν χαρούμενο σκοπό το «Πάντοτε έχεις λόγο να σκοτώνεις Παλαιστινιάκια». Πάνω απ’ όλα η τέχνη και η ευαισθησία, παιδιά!

 

Scroll to top