07/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Fast… συλλήψεις

      Pin It
REUTERS/Jim Young

REUTERS/Jim Young

Με περισσότερες από 450 συλλήψεις απάντησε η αμερικανική αστυνομία στις μαζικές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν προχθές σε περισσότερες από 150 πόλεις των ΗΠΑ χιλιάδες εργαζόμενοι στις μεγάλες αλυσίδες ταχυφαγείων (McDonald’s, Burger King, KFC, Wendy’s), οι οποίοι διεκδικούν την αύξηση της ωριαίας αμοιβής τους από τα 7,5-8 στα 15 δολάρια, και βέβαια το δικαίωμα (αυτονόητο σε άλλες χώρες) στο συνδικαλίζεσθαι.

 

Οι περισσότερες συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης της ειρήνης έγιναν στην Τimes Square του Μανχάταν όπου οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν χθες το πρωί, ενώ στο Λος Αντζελες οι εργαζόμενοι συγκρούστηκαν με εργοδοτικούς και σεκιουριτάδες.

 

Για τις διαδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων στο Σικάγο, το Ντιτρόιτ, το Κάνσας, το Χιούστον και τη Νάσβιλ, ο πρόεδρος Ομπάμα έσπευσε να κάνει δηλώσεις του τύπου «όσοι δουλεύουν σκληρά και με πλήρες ωράριο πρέπει να αμείβονται επαρκώς», αλλά για την ταμπακέρα… παρέπεμψε στις καλένδες. Εξοργιστικές πάντως ήταν οι δηλώσεις των ιδιοκτητών, οι οποίοι υποστήριξαν ότι, άκουσον άκουσον, οι διαδηλώσεις δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα τέχνασμα δημοσίων σχέσεων. Αιδώς Αργείοι!

 

Scroll to top