Pin It

Λονδίνο του Ισαάκ Α. Καριπίδη

 

«Δεν συμμετέχουμε απευθείας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αλλά αν μας ζητηθεί θα συμβάλουμε είτε με αμυντική υποστήριξη είτε προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια». Αυτή είναι η επίσημη θέση του Λονδίνου αναφορικά με τις χθεσινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

 

Παρ’όλα αυτά αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει εκτάκτως, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, σύγκληση της Βουλής για να αποφασίσει αυτή τη στάση που θα κρατήσει η χώρα. Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός βολιδοσκοπεί πόσοι βουλευτές στηρίζουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής της χώρας. Θέλει να αποφύγει να εκτεθεί προς τη Δύση, όπως έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, όταν εισηγήθηκε τη στρατιωτική δράση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ και η βρετανική βουλή απέρριψε την πρότασή του. Να σημειωθεί ότι η Βουλή των Κοινοτήτων βρίσκεται σε διακοπές μέχρι τις 13 Οκτώβρη.

 

Τέλος, ιστορική χαρακτηρίζεται η προγραμματισμένη συνάντηση του Ντέιβιντ Κάμερον με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί στην Νέα Υόρκη, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του Ιράν στον διεθνή συνασπισμό κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Είναι η πρώτη φορά, μετά το 1979, που πραγματοποιείται συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κράτους μεταξύ Τεχεράνης και Λονδίνου.

 

[email protected]

 

Scroll to top