Pin It

Νέα αιματηρή επίθεση εναντίον τουλάχιστον πέντε χωριών εξαπέλυσε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Νιγηρία η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία δολοφόνησε τουλάχιστον 20 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν τελικώς και πότε θα απελευθερώσει τις 200 μαθήτριες, τις οποίες απήγαγε πριν από 6 μήνες στην πόλη Τσιμπόκ.

 

Οι νέες επιθέσεις της οργάνωσης, που έχει αναδεχθεί στον φόβο και τον τρόμο των χωρικών της Νιγηρίας, εκδηλώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στα χωριά Αμπαντάμ και Ντζουρ, καθώς και σε τρία ακόμη στο κρατίδιο Ανταμάβα, και έρχονται να σκιάσουν τις ελπίδες για αποκλιμάκωση του κύματος βίας που σαρώνει τα τελευταία χρόνια το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, καθώς η εκεχειρία συνάφθηκε μόλις την Παρασκευή.

 

Ωστόσο, Νιγηριανοί αξιωματούχοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν -μάλλον με μια υπέρμετρη δόση αισιοδοξίας- ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των μαθητριών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν από σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο Τσαντ.

 

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει και την τύχη του ηγέτη οργάνωσης Αμπουμπακάρ Σεκάκου, ο οποίος φέρεται ως νεκρός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αλλά και δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Vanguard, χωρίς ωστόσο η είδηση να επιβεβαιώνεται. Στο πολιτικό πεδίο, τέλος, ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν, ο οποίος έχει αποτύχει παταγωδώς να εξουδετερώσει, ή έστω να αποδυναμώσει την οργάνωση, αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα εκ νέου την υποψηφιότητά του για το ύπατο αξίωμα στις εκλογές του 2015.

 

Δ.Σ.Φ.

 

Scroll to top