Pin It

Θεαματική στροφή της Δεξιάς, η οποία μιλά για πλήρη νομικά δικαιώματα στα ζευγάρια του ιδίου φύλου, χωρίς όμως δικαίωμα υιοθεσίας και χρήση της λέξης γάμος

 

Μετά τη Γαλλία, και η Ιταλία προχωρά στη νομιμοποίηση των γάμων ομοφύλων. Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμικών Θεμάτων της Βουλής και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Τζιανκάρλο Γκαλάν, θα καταθέσει σήμερα κιόλας ένα νέο σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίηση των δεσμών προσώπων του ιδίου φύλου, σε μια εντυπωσιακή αλλαγή πολιτικής από την ιταλική Δεξιά στο «καυτό» αυτό θέμα.

 

Ο Γκαλάν είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει ίδια δικαιώματα με τον γάμο των ετερόφυλων ζευγαριών, με δύο διαφορές: δεν θα χρησιμοποιείται η λέξη γάμος και δεν θα χορηγεί δικαίωμα στην υιοθεσία. «Θεωρώ τους ομοφυλόφιλους απόλυτα άξιους γονείς, αλλά δεν ήθελα να δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις και εμπόδια. Γι' αυτό τον λόγο, στο τέλος, αποφάσισα να μη συμπεριλάβω την υιοθεσία», υποστήριξε ο Γκαλάν. «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συμφωνεί με την κίνησή μου και οι καθολικοί θρησκευόμενοι πολιτικοί δεν πρόκειται να αρνηθούν το δικαίωμα στην ευτυχία στους συμπολίτες μας», πρόσθεσε.

 

Πάντως ο Γκαλάν με την κίνησή του μάλλον προσπαθεί να «προλάβει» -και ίσως να «καπελώσει» πολιτικά- τη Γιοζέφα Ιντεμ, την κεντροαριστερή υπουργό Ισότητας στην πολυκομματική κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, η οποία έχει δηλώσει εδώ και αρκετές ημέρες ότι θα καταθέσει το δικό της σχέδιο νόμου για την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών του ιδίου.

 

Να σημειωθεί πως ολόκληρη η χώρα εξακολουθεί να συζητά την ανώνυμη επιστολή ενός 17χρονου γκέι στην εφημερίδα «La Reppublica», με την οποία απειλεί να αυτοκτονήσει, αν η κοινωνία δεν αρχίσει να αντιμετωπίζει τους ομοφυλόφιλους με ισοτιμία και σεβασμό.

Scroll to top