kedikoglou

26/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία»

«Ο κ. Τσίπρας, δεν κατάφερε να προκαλέσει εκλογές, δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την 'ανατροπή' που σχεδίαζε, και προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή» απαντά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .
      Pin It

Απάντηση στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προσφυγή στις κάλπες έδεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Ο κ. Τσίπρας, δεν κατάφερε να προκαλέσει εκλογές, δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την 'ανατροπή' που σχεδίαζε, και προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή:

Ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για ευρωβουλή, όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου. Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού, για ερώτημα άλλο απ’ αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες…

Το αίτημα του, για 'ανατροπή' δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012! Γι’ αυτό και είναι μεγάλος ο εκνευρισμός του, που το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ’ όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί», τονίζει αρχικά.

Παραδέχεται την ήττα των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά τονίζει πως στους «χαμένους» είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Και βέβαια, τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν σε συνθήκες δύσκολες. Εκείνος αναρωτήθηκε γιατί ουσιαστικά δεν κέρδισε ο ίδιος τίποτε; Αντίθετα, έχασε πάνω από 150.000 ψήφους από τον Ιούνιο του 2012!»

Ο κ. Κεδίκογλου προσθέτει αναφερόμενος στον Αλ. Τσίπρα: «Εκτροπή είναι ακόμα οι απειλές που εκτοξεύει στην κυβέρνηση, 'να μη διανοηθεί να… κυβερνήσει’»!

«Επιμένει σε πρόωρες εκλογές ή προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία;

Ή και τα δύο;» διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό.

Γιατί αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της. Αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και το λαό.

Και θα έπρεπε κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα, ότι η συνταγματική διάταξη περί 'δυσαρμονίας' που επικαλείται, έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια! Μόνο…

Το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας…», καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top