31/07/14


Διατροφή

Διατροφικό σκάνδαλο με μελαμίνη στην Κίνα

Δώδεκα τόνοι καραμέλες κατασχέθηκαν από την κινεζική αστυνομία, καθώς είχαν μολυνθεί από μελαμίνη. Δεν έχει διευκρινιστεί αν έχει διαρρεύσει μολυσμένη τροφή στο εμπόριο, ενώ εκφράζεται έντονη ανησυχία, επειδή το 2008 έξι βρέφη έχασαν τη ζωή τους και 300.000 αρρώστησαν από το ίδιο χημικό προϊόν .
      Pin It

whiterabbit_gallery__589x400

 

Η κινεζική αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν δώδεκα τόνους καραμέλες με βάση το γιαούρτι οι οποίες ήταν μολυσμένες με μελαμίνη. Το βιομηχανικό αυτό χημικό προϊόν, είχε βρεθεί στο επίκεντρο ενός διατροφικού σκανδάλου και το 2008 όταν έξι βρέφη πέθαναν και χιλιάδες αρρώστησαν.

Η αστυνομία στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ εντόπισε τα μολυσμένα γλυκά στη διάρκεια ερευνών της σε παραγωγούς τροφίμων και έχει ήδη συλλάβει τον διευθυντή του εργοστασίου που παρασκευάζει τις καραμέλες αυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο «Νέα Κίνα».

Η υπόθεση είναι περίπλοκη και αφορά και άλλες επαρχίες της Κίνας. Οι κινεζικές αρχές έχουν κινητοποιήσει τους αξιωματούχους δώδεκα επαρχιών για να εντοπίσουν και άλλους ανθρώπους που εμπλέκονται στην παρασκευή των γλυκισμάτων. Εξάλλου το πρακτορείο δεν διευκρίνισε αν το προϊόν έχει καταλήξει στην αγορά και έχει καταναλωθεί.

Το 2008 τουλάχιστον έξι παιδιά πέθαναν και περίπου 300.000 αρρώστησαν όταν ήπιαν γάλα σε σκόνη μολυσμένο με μελαμίνη.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top