tsipras-papoulias

03/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγή στη λαϊκή βούληση ζητεί ο Αλ. Τσίπρας

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα ώστε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να πάει σε μία δημοκρατική διαδικασία, με ενότητα και όχι σύγκρουση και να τεθούν στον λαό δύο σχέδια: Συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή διαπραγμάτευση.
      Pin It

Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταφέρεται το ενδιαφέρον γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου τονίζοντας στις πρώτες κουβέντες του: «Πήρα την πρωτοβουλία να σας συναντήσω σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με κρίσιμες επιλογές. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος στη χώρα που γεννήθηκε». Ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να υπάρξει στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση για «να προχωρήσουμε συντεταγμένα και ομαλά» και πρόσθεσε με νόημα ζητώντας επί της ουσίας προσφυγή στις κάλπες: «Ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιο, από τα δύο μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά του, να ακολουθήσει».

«Να υπάρξει συναίνεση»

Με τη σειρά του, ο Κάρολος Παπούλιας συμφώνησε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη τονίζοντας πως «επιβάλλεται ενότητα πολιτικών δυνάμεων». Επίσης, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση για την αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών όσο και διεθνών προβλημάτων της χώρας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα εθνικά προβλήματα που «βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή» όπως είπε. «Οι πολιτικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα αυτά, χρειάζεται ένα μίνιμουμ πολιτικής συναίνεσης και όλα τα άλλα θα τα βρούμε», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τον καθορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών 

Μετά το τέλος της συνάντησης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ζητάμε να συγκληθεί άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να καθορίσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας». Επίσης, ζήτησε μετά τη διεξαγωγή των εκλογών να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με την ευρύτερη δυνατή συμφωνία, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτές οι δύο κινήσεις θα ήταν ένα μήνυμα μέσα κι έξω από τη χώρα ότι μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν διαφορετικά σχέδια για τη χώρα, αλλά έχουν και τη δυνατότητα να συνεννοούνται. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα ώστε με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να πάει σε μία δημοκρατική διαδικασία, με ενότητα και όχι σύγκρουση και να τεθούν στον λαό δύο σχέδια: Συνέχιση της ίδιας πολιτικής ή διαπραγμάτευση. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε το πρωθυπουργό ότι οδηγεί τη χώρα σε παρατεταμένη ένταση μέχρι την προεδρική εκλογή, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει την πλειοψηφία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. «Πρόκειται για επιλογή αποσταθεροποίησης» τόνισε.

 

Ακούστε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:


Επιδίωξη του πρωθυπουργού η πολιτική του επιβίωση

Επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού για την απάντησή του στις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι «η απάντηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση διεξόδου που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση και επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση».

«Το γεγονός ότι αρνείται τη συναίνεση για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι η πολιτική του επιβίωση», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διαβεβαιώνει ότι «εμείς επιμένουμε στην ανάγκη της σταθερότητας και των ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων που μπορούν να εγγυηθούν την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας και την έξοδο από την κρίση».

Σχετικό θέμα:

 

efsyn.gr

Scroll to top