Pin It

ΣΚΑΝΔΑΛΟ PROTON BANK

 

Της Κατερίνας Κατή 

 

Nέα στοιχεία και ονόματα και άλλων προσώπων, που δεν είναι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο της Proton Bank, παρουσιάστηκε και έδωσε χθες στην ανακρίτρια της υπόθεσης ο εκ των εμπλεκομένων, Κων/νος Μπαλής.

 

Ο συγκατηγορούμενος του Λ. Λαυρεντιάδη και των υπολοίπων 31 εμπλεκομένων, προσήλθε χθες αυθορμήτως στην ανακρίτρια, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Θεμιστοκλή Σοφό, και ζήτησε να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για το στήσιμο του σκανδάλου. «Φοβάμαι για τη ζωή μου», ήταν τα πρώτα λόγια του κατηγορούμενου, ο οποίος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στηρίζεται σε πλαστογραφημένες συμβάσεις.

 

«Μέλη του κυκλώματος πλαστογράφησαν τις σχετικές συμβάσεις για να βγουν εν αγνοία μου οι δανειοδοτήσεις», υποστήριξε ο κατηγορούμενος που εμπλέκεται εξαιτίας δύο δανείων συνολικού ύψους 92 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Κ. Μπαλής, ο οποίος ζήτησε προστασία για τον ίδιο και την οικογένεια του «έδωσε» στην ανακρίτρια στοιχεία που εντάσσουν στο κάδρο των άνομων συναλλαγών της συμμορίας και άλλα πρόσωπα τα οποία ήταν μέχρι στιγμής στο απυρόβλητο.

 

Ανάμεσα τους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άντρες, συνεργάτες του Λ. Λαυρεντιάδη, που φέρεται να μετέφεραν ακόμα και βαλίτσες με χρήματα, αλλά και μια γυναίκα, πρώην μοντέλο με επιχειρηματική δραστηριότητα και «επώνυμο» σύζυγο. Στην ανακρίτρια προσήλθε και κατέθεσε σχετικά και η σύζυγος του Κων. Μπαλή, η οποία φέρεται επίσης εμπλεκόμενη σε έναν από τους ύποπτους λογαριασμούς.

 

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν βαρύτατα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, τα οποία αφορούν στα 700 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που «μεθοδεύτηκε» να εκταμιευτούν από τα ταμεία της τράπεζας για «την ταχεία, άμεση και ανεξέλεγκτη χρηματοδότηση» προς εταιρείες άμεσης ή έμμεσης επιρροής Λαυρεντιάδη.

 

 

Scroll to top