17/12/13


Ακρωτηριασμός

Φύτεψαν το χέρι στο… πόδι του για να το σώσουν

Ο Xiao Wei έχασε το δεξί του χέρι σε ατύχημα κατά την εργασία του, αλλά οι γιατροί δεν είχαν τη δυνατότητα να το επανατοποθετήσουν αμέσως στη θέση του.
      Pin It

xeri-akrotiriasmos-1

Κινέζοι γιατροί έσωσαν το ακρωτηριασμένο χέρι ενός ανθρώπου, φυτεύοντάς το στον πόδι του. Ο Xiao Wei έχασε το δεξί του χέρι σε ατύχημα κατά την εργασία του, αλλά οι γιατροί δεν είχαν τη δυνατότητα να το επανατοποθετήσουν αμέσως στη θέση του. Αντί για αυτό, το χέρι κρατήθηκε «ζωντανό» καθώς το έραψαν στο αριστερό αστράγαλό του, παρέχοντάς του αίμα από τις αρτηρίες του ποδιού.

Ένα μήνα αργότερα, οι χειρουργοί κατάφεραν να αφαιρέσουν το χέρι και να το ξαναβάλουν στο μπράτσο του. Σύμφωνα με τους γιατρούς, θα χρειαστούν και άλλες επεμβάσεις, προκειμένου το χέρι να ανακτήσει την πλήρη λειτουργία του.

xeri-akrotiriasmos-2

Ο τραυματισμός του Xiao Wei ήταν πολύ σοβαρός, καθώς το χέρι του σχεδόν «ισοπεδώθηκε». Πριν τοποθετηθεί ξανά στη θέση του, έπρεπε να καθαριστεί και να θεραπευτούν πλήρως τα τραύματά του.

Τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι σπάνιες, ενώ δεν είναι διασφαλισμένη η επιτυχία τους. Μερικές φορές, στους ασθενείς δεν αρέσει το τελικό αποτέλεσμα και μπορεί να επιλέξουν τον ακρωτηριασμό λόγω των παρενεργειών που μπορεί να υπάρξουν, όπως ο έντονος πόνος και η δυσφορία.

xeri-akrotiriasmos

Πηγή: BBC

Scroll to top