11/03/14


Παιδί και σχολείο

Αυξημένο βάρος… μείωση σχολικών επιδόσεων

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Στραθκλάιντ, Νταντί και Μπρίστολ ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 6.000 παιδιά ηλικίας 11, 13 και 16 ετών και συσχέτισαν τους βαθμούς στο σχολείο με το βάρος τους.
      Pin It

sxoleio-mathites

Η παχυσαρκία στα κορίτσια έχει σχέση με τις χαμηλότερες σχολικές επιδόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας τους, σε σχέση με άλλες κοπέλες τις ίδιας ηλικίας που έχουν κανονικό βάρος, όπως προέκυψε από τη μεγαλύτερη μελέτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα σ' αυτό το αντικείμενο.

Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Στραθκλάιντ, Νταντί και Μπρίστολ, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Ράιλι, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 6.000 παιδιά, συσχετίζοντας τους βαθμούς τους στο σχολείο με το βάρος τους στις ηλικίες των 11, 13 και 16 ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παχύσαρκα κορίτσια ως ομάδα συστηματικά από τα 11 έως τα 16 χρόνια τους είχαν χειρότερες σχολικές επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα ανεξαιρέτως σε σχέση με τις συνομηλικές τους με κανονικό βάρος.

Η έρευνα δεν φάνηκε όμως να δείνει κανένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα για τα αγόρια με παραπανίσια κιλά.

Ο Ράιλι υποστήριξε πως απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος ώστε να διαπιστωθεί για ποιον λόγο η παχυσαρκία συσχετίζεται με τις αρνητικές σχολικές επιδόσεις, ιδίως των κοριτσιών. Επίσης, επέστησε την προσοχή γονιών και  εκπαιδευτικών να έχουν επίγνωση του προβλήματος. Επισημαίνεται ότι η σχέση αυτή δεν ισχύει κατ’ ανάγκη για όλα τα παχύσαρκα κορίτσια.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top