21/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στον αέρα οι συμβάσεις

Αγωνία για 2.000 εργαζομένους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρία που μένουν εκτός αγοράς εργασίας, με θύματα τους μικρούς μαθητές.
      Pin It

Της Διαλεκτής Αγγελή

getFile

Πολλά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των δήμων κινδυνεύουν να μείνουν κλειστά φέτος λόγω ελλείψεως προσωπικού

 

Το θρίλερ με την υπογραφή της έγκρισης για την ανανέωση των συμβάσεων 2.000 εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) δεν λέει να τελειώσει, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπέγραψε την απόφαση που αφορά αποκλειστικά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, κατηγορία στην οποία εμπίπτουν μόνο οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Εκκρεμεί η απόφαση

Σε προχθεσινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, ζητούσε την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η ανανέωση των συμβάσεων όσων απασχολούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Υστερα μάλιστα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενημερώθηκε ότι η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) υπεγράφη το ίδιο βράδυ και ότι έχει αποσταλεί στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών μάς ενημέρωσαν ότι η απόφαση υπεγράφη χθες.

Ωστόσο, σε χθεσινή επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Δανιηλίδη και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, μας ενημέρωσε ότι η απόφαση που υπέγραψε ο κ. Μητσοτάκης αφορά 3.420 θέσεις σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμεί ανάλογη απόφαση που αφορά περίπου 2.000 εργαζομένους σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπου και εμπίπτουν οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», μέσω του οποίου φιλοξενούνται στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

 Ο χαμένος χρόνος

«Πλέον εστιάζουμε στον υπουργό Οικονομικών και σε όλα τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη που πρέπει να πράξουν ανάλογα και να κινηθούν άμεσα αντιλαμβανόμενα την κρισιμότητα της περιόδου και του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο ανακουφίζει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και παρέχει εργασία σε χιλιάδες εργαζομένους. Πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να προετοιμαστούμε σωστά για την έναρξη της λειτουργίας των δομών την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που απορρέει από τη συμβατική υποχρέωση των δομών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Αναμένουμε, λοιπόν, και τις υπογραφές και για τη δεύτερη απόφαση για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις», αναφέρει ο κ. Δανιηλίδης στη χθεσινή ανακοίνωση.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ εμφανίζονται έτοιμοι να διεκδικήσουν τη μονιμοποίηση των δομών. «Θα διεκδικήσουμε τα ΚΔΑΠ να γίνουν μόνιμες κοινωνικές δομές στους δήμους της χώρας, με μόνιμο προσωπικό και με σταθερή χρηματοδότηση είτε κρατική είτε ευρωπαϊκή», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Γιάννης Παπαχατζής, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων σε ΚΔΑΠ.

 

Scroll to top