01/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Το ποδόσφαιρο είναι ο Ντιέγκο»…

Της Β. Παπαντωνοπούλου «Το ποδόσφαιρο είναι οι παίκτες, αλλά την ομάδα τη φτιάχνει ο προπονητής». Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τον Ζοσέ Μουρίνιο, που έτσι απάντησε σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι ήταν λάθος κίνηση ο «υποβιβασμός» του Ικερ Κασίγιας στον πάγκο στο πρόσφατο 3-2 της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μάλαγα. Στο περιθώριο της.
      Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

«Το ποδόσφαιρο είναι οι παίκτες, αλλά την ομάδα τη φτιάχνει ο προπονητής».

 

Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τον Ζοσέ Μουρίνιο, που έτσι απάντησε σε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι ήταν λάθος κίνηση ο «υποβιβασμός» του Ικερ Κασίγιας στον πάγκο στο πρόσφατο 3-2 της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Μάλαγα.

 

Στο περιθώριο της βράβευσής του στο Ντουμπάι ως «Προπονητή της χρονιάς» στα 2012 Globe Soccer Awards, είπε και το εξής: «Δεν βλέπω τον Ικερ σαν μνημείο. Μνημείο είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και είναι δουλειά του προπονητή της να κάνει ό,τι θεωρεί καλύτερο γι’ αυτήν».

 

Στη μεγαλούπολη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο Πορτογάλος έδωσε και συνέντευξη επί παντός επιστητού στην ιταλική «Tuttosport», όπου και ξεκαθάρισε τις προθέσεις του όσον αφορά το άμεσο και το απώτερο μέλλον του, με ενδιαφέρουσες ατάκες.

 

*Για τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Οπως είχε πει ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον, «είμαι πολύ γέρος για να τα παρατήσω». Θα προσθέσω επίσης ότι είμαι πολύ νέος για να τα παρατήσω. Θα παραμείνω στη Ρεάλ Μαδρίτης γιατί θέλω να κερδίσω το τρίτο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας μου με τρίτη διαφορετική ομάδα, μετά την Ιντερ και την Πόρτο – κάτι που κανείς δεν έχει καταφέρει. Και για την ομάδα μου θα είναι το δέκατο, ο πρώτος σύλλογος που θα έχει διψήφιο αριθμό Πρωταθλητριών»!

 

*Για τις δύσκολες τελευταίες εβδομάδες: «Μετά την ήττα από τη Μάλαγα είχα τον καιρό να σκεφτώ σοβαρά για την κατάστασή μου στη Ρεάλ Μαδρίτης. Κατέληξα στο εξής: Το ποδόσφαιρο αλλάζει, σχεδόν καθημερινά, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο. Μόνο ένα πράγμα δεν αλλάζει: ότι την ομάδα τη φτιάχνει πάντα ο προπονητής».

 

*Για τη συνάντηση με τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο Ντουμπάι: «Του είπα κάτι απλό. Στο ποδόσφαιρο μετρούν περισσότερο οι παίκτες, ειδικά πρωταθλητές όπως αυτός. Ο Ντιέγκο είναι το ποδόσφαιρο, όχι εγώ».

 

*Για τις φήμες σχετικά με την Παρί Σεν Ζερμέν: «Δεν θέλω να ανησυχήσω τον Φλορεντίνο Πέρεθ, αλλά τα γαλλικά είναι η πρώτη ξένη γλώσσα που έμαθα. Πάντως η Παρί Σεν Ζερμέν έχει έναν πολύ καλό προπονητή, τον Κάρλο Αντσελότι».

 

*Για την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ: «Πρέπει να ξοδέψω τουλάχιστον 500 ευρώ για να κάνω δώρο στον σερ Αλεξ ένα πολύ καλό κρασί, γιατί είναι γευσιγνώστης. Η κόντρα των ομάδων μας θα είναι εξαιρετική. Ξέρουμε ότι έχουμε τα φόντα να περάσουμε, αλλά γνωρίζουμε ότι εξίσου πιθανό είναι να αποκλειστούμε. Αγχος; Πάντα υπάρχει. Κάθε προπονητής και κάθε παίκτης θέλει να παίζει τέτοιους αγώνες».

 

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχε ποτέ στους πάγκους; «Ο Γκασπερίνι, σ' ένα παιχνίδι Ιντερ-Τζένοα. Αλλαξε τακτική πέντε φορές στον αγώνα! Σαν μάχη γατιών με σκυλιά…»

Scroll to top