01/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα… κάλαντα του Λάμπαρντ

      Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Τελειωμένος; Υποψήφιος για μετακόμιση στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ; Σε λιγότερες από 24 ώρες ο Φρανκ Λάμπαρντ θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με εκτός Αγγλίας συλλόγους. Ο ίδιος θα ’θελε να μείνει στην Τσέλσι, αλλά ο Αμπράμοβιτς δεν είναι «ζεστός». Να άλλαξε άραγε γνώμη ο Ρώσος μεγιστάνας μετά τα δύο γκολ του 34χρονου μέσου στη χθεσινή νίκη με 2-1 επί της Εβερτον στο Λίβερπουλ;

 

Η θέση των οπαδών των «μπλε», πάντως, αν κρίνουμε από τα πανό τους στο «Γκούντισον Παρκ» είναι ξεκάθαρη: «Μην τον αφήσετε να φύγει!». Για να μην ξεχνιόμαστε, ήταν η 7η νίκη του Μπενίτεθ στα 11 παιχνίδια του στον πάγκο της Τσέλσι.

 

Από την άλλη, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον θα γιορτάσει χαλαρός τα σημερινά 71α γενέθλιά του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπαίνει στη νέα χρονιά με πρωτοπορία επτά βαθμών έναντι της συμπολίτισσάς της Σίτι, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Γουέστ Μπρομ. Το ότι δεν δέχτηκε γκολ ήταν είδηση! Μόλις η 4η φορά στα 20 παιχνίδια της φετινής Πρέμιερ Λιγκ που συνέβη…

 

Την ίδια ώρα, η Σίτι έπαιρνε μέρος σε ένα «τρελό» παιχνίδι στο «Κάροου Ρόουντ». Προηγήθηκε με 2-1 και 4-2, αλλά το τρίτο γκολ της Νόριτς στο 75ο λεπτό με τον Μάρτιν και το γεγονός ότι η ομάδα του Μαντσίνι έπαιζε με 10 παίκτες από το 44ο λεπτό (απευθείας κόκκινη στον Νασρί για κουτουλιά στον Μπασόνγκ) έκανε το ματς… ροντέο. Τελικά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τη νίκη με νύχια και δόντια.

 

Μόνο το Σάββατο σημειώθηκαν 35 γκολ σε 8 αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ. Τα 10 από αυτά στο 7-3 της Αρσεναλ επί της Νιούκαστλ στο Λονδίνο. Ο Θίο Γουόλκοτ πέτυχε χατ-τρικ, δείχνοντας στους παροικούντες το «Εμιρέιτς» τι θα χάσουν αν δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του. Παρεμπιπτόντως, το 7-3 είναι η δεύτερη μεγαλύτερη συγκομιδή γκολ σε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ, μετά το 7-4 της Πόρτσμουθ επί της Ρέντινγκ το 2007.

 

Ο Γιώργος Καραγκούνης έπαιξε και στα 90 λεπτά της εντός έδρας ήττας της Φούλαμ με 2-1 από τη Σουόνσι, ενώ ο Γκάρεθ Μπέιλ είδε ξανά κίτρινη κάρτα για βουτιά (η τρίτη φέτος), στη νίκη της Τότεναμ επί της Σάντερλαντ με 2-1. Ο Ουαλός, πάντως, δεν πτοείται: «Οταν οι αντίπαλοι με κλοτσούν, εγώ θα πέφτω κάτω. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε».

 

Στο μεταξύ, ο χριστουγεννιάτικος εφιάλτης της Αστον Βίλα συνεχίζεται. Σε τρία παιχνίδια μέσα στις γιορτές δέχθηκε 15 γκολ, δεν σημείωσε κανένα και βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Προχθεσινός «βασανιστής» της, η Γουίγκαν που πέρασε με 3-0 από το Μπέρμιγχαμ και ανέβηκε στη 16η θέση.

 

Scroll to top