22/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το έριξαν στο παράπονο οι ΧΑυγίτες

Αντιπροσωπεία της οργάνωσης επισκέφτηκε το ΕΣΡ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την αντιμετώπισή τους από τα κανάλια.
      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Με παράπονα εμφανίστηκε χθες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, αυτός που αποφυλακίστηκε προ διμήνου περίπου. Δεν ήταν μόνος του δε, είχε μαζί του και αντιπροσωπεία της οργάνωσης. «Καταπατείται το τεκμήριο της αθωότητάς μας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς», είπε προς τα μέλη του Συμβουλίου, «εγκληματική οργάνωση μας ανεβάζουν, εγκληματική οργάνωση μας κατεβάζουν». Αναφέρθηκε και στην προσωπική του περίπτωση.

 

Ενώ έγινε πρώτο θέμα όταν φυλακίστηκε, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του όταν βγήκε από τη στενή. Οι εκπρόσωποι του κόμματος της Χρυσής Αυγής διαμαρτυρήθηκαν στο ΕΣΡ κι επειδή «δεν προβάλλονται από τα τηλεοπτικά κανάλια οι θέσεις του κόμματος, καθώς και η ειδησεογραφία που τους αφορά, παρά μόνο τα αρνητικά γεγονότα». Επίσης παραπονέθηκαν επειδή δεν τους βγάζουν στις εκπομπές ακόμα και όταν το ζητούν από μόνοι τους οι βουλευτές της Χ.Α.

 

Το ΕΣΡ τούς ζήτησε να προχωρήσουν σε συγκεκριμένη καταγγελία, αν θέλουν το Συμβούλιο να ασχοληθεί μαζί τους. Οσο για την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ προς το Συμβούλιο για τα ρεπορτάζ «τρομοκρατίας» που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την παραμονή των ευρωεκλογών, αυτή τέθηκε στο αρχείο.

 

Κατά τα λοιπά, είχαμε τα συνηθισμένα από το ΕΣΡ, μεγάλα και μικρά πρόστιμα δηλαδή. Επιβλήθηκε πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ στον ΑΝΤ1 για παραπλάνηση κοινού στο τηλεπαιχνίδι «Super Game», που μεταδόθηκε στις 18 Ιουλίου. Μη σας φαίνεται μεγάλο το ποσό, το συνηθίζει το Συμβούλιο στις περιπτώσεις των τυχερών παιγνίων. Στον ΑΝΤ1 καταλογίστηκαν κι άλλες 15 χιλιάδες ευρώ για όλα όσα έγιναν ένα πρωινό στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά, όταν και προχώρησαν σε μία on camera αποτρίχωση -όχι οι ίδιοι, ένα μοντέλο- πολύ κοντά στα απόκρυφα σημεία. Μπανιστηριτζήδες τούς έκαναν τους τηλεθεατές. Και ήταν και πρωί πανάθεμά τους. Επ’ ευκαιρία εδώ να πούμε πως το Sirina TV επανέρχεται στο τηλεοπτικό μπουκέτο του ΟΤΕ TV, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός με τα… ωραία προγράμματα θα παρέχει κωδικοποιημένο περιεχόμενο.

 

Πρόστιμα τριών χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκαν και σε τέσσερα ραδιόφωνα. Στον Real 97.8 και την εκπομπή του Γιώργου Γεωργίου, για υποβάθμιση ποιότητας, στον Βήμα 99.5, για παράνομη διαφήμιση βιβλιοπωλείου κατά την παρουσίαση βιβλίου από τον Δημήτρη Καμπουράκη, στο Ράδιο ΗΧΩ Plus του νομού Μεσσηνίας, για παράλειψη υποβολής ροής προγράμματος, και στον Super FM νομού Χανίων, για μη αντικειμενική προβολή υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές. Να σημειώσουμε, τέλος, πως έγινε αποδεκτή η αίτηση του Nickelodeon για αλλαγή φυσιογνωμίας του σταθμού. Από ενημερωτικό κανάλι που ήταν, μετατρέπεται σε μη ενημερωτικό. Είναι ο πρώτος που κάνει χρήση των νέων ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν με την επίμαχη τροπολογία του Αυγούστου για τα ΜΜΕ.

 

[email protected]

 

Scroll to top