29/10/14 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζεόλιθος – επιστροφή στη φύση!

Βελτιώστε την καθημερινότητα σας με προϊόντα της φύσης. Γνωρίστε το Ζεόλιθο και τις ευεργετικές του ιδιότητες μέσα από απλές οικιακές χρήσεις. .
      Pin It

Ο Ζεόλιθος είναι ένα φυσικό προϊόν που δημιουργείται μέσα από φυσικές διαδικασίες εκατομμυρίων ετών. Το όνομά του προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις Ζέω = βράζω και Λίθος = πέτρα, ενώ οι ιδιότητες και εφαρμογές του είναι τόσο σημαντικές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό.

ZeolithosΟ ζεόλιθος μπορεί να λειτουργήσει ως φίλτρο νερού δεσμεύοντας τοξίνες, βαριά μέταλλα και απομακρύνοντας δυσάρεστες οσμές και βακτήρια βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα και τη γεύση του νερού. Πρόκειται για ένα πορώδες ορυκτό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα και χάρη σ΄ αυτήν, μπορεί να φιλτράρει το νερό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις. Μια χούφτα ζεόλιθου κοκκομετρίας 1-3mm σε πόσιμο νερό αρκεί για να απολαύσουμε ποιοτικό νερό απαλλαγμένο από κάθε δυσάρεστη γεύση.

Το μαργαριτάρι της φύσης, όπως αλλιώς αποκαλείται ο ζεόλιθος, είναι ιδανικό για τον καθαρισμό μαγειρικών σκευών καθώς έχει αποδειχθεί ως ένα εξαιρετικό βιολογικό πρόσθετο που συνδυαστικά με το σαπούνι μπορεί να καθαρίσει δύσκολα λίπη και βρωμιές ακόμα και σε μεγάλες επιφάνειες και πάγκους. Δημιουργώντας ένα πολύ απλό σκεύασμα (1 λίτρο νερό με μισό λεμόνι και μια κουταλιά της σούπας ζεόλιθο σε σκόνη), εξασφαλίζουμε ένα πολύ οικονομικό και οικολογικό προϊόν καθαρισμού.

Χρησιμοποιήστε το επίσης σε μορφή πούδρας ή σκόνης για το πλύσιμο των ρούχων καθώς μπορεί να μειώσει την ποσότητα του απορρυπαντικού σας έως και 70% και να εξαλείψει την ανάγκη μαλακτικού. Αυξάνει  τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων και μειώνει τις πιθανές αλλεργίες που προκαλούν οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών.

Μερικές ακόμα εφαρμογές του προϊόντος που σίγουρα θα σας χρησιμεύσουν:

Βυθίστε τα φρούτα και λαχανικά σας για μερικά λεπτά σε νερό με ζεόλιθο προκειμένου να παγιδέψετε τα επικίνδυνα χημικά υπολείμματα από φυτοφάρμακα και απολαύσετε άφοβα το γεύμα σας χάρη στην προστασία που σας χαρίζει η χρήση του ζεόλιθου.

Επιπλέον, απαλλαγείτε οριστικά από τις οσμές και την υγρασία που παγιδεύονται σε κλειστούς χώρους (ντουλάπια – αποθήκες – ψυγείο), με μερικούς κόκκους ζεόλιθου τοποθετημένους σε ένα μπολ χωρίς να το σκεπάσετε. Για καθαρούς χώρους και αναλλοίωτα τρόφιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Zeolithos-1

 

Τέλος, για όσους διαθέτετε κατοικίδια ζώα, δημιουργείστε ένα υγιές περιβάλλον για εσάς και την οικογένεια σας αφού η χρήση ζεόλιθου αδρανοποιεί ιούς, μύκητες, βακτήρια και αλλεργιογόνα που αιωρούνται ελεύθερα στο χώρο.
Επιστροφή στη φύση λοιπόν με ένα φυσικό προϊόν πολλά υποσχόμενο για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Για λύσεις χωρίς χημικά και επεξεργασίες, βάλτε στην καθημερινότητα σας το Ζεόλιθο.
Διατίθενται από την Ecometrics™ Pc σε πούδρα – άμμο – χαλικάκι – χοντρόκοκκο χαλίκι.

Scroll to top