Pin It

Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Στη φυλακή μεταφέρθηκαν οι πρώτοι οκτώ από τους 27 συλληφθέντες για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Επειτα από μαραθώνιες απολογίες, που στο σύνολό τους ξεπέρασαν τις 7 ώρες, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη της δ' ειδικής ανακρίτριας και της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης.

 

Αλλοι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ως απλοί συνεργοί. Σήμερα και αύριο απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες αστυνομικοί και οι Αλβανοί «εγκέφαλοι» της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα απολογηθεί ο υπαρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου που κατηγορείται για ενεργό συμμετοχή στο κύκλωμα, ενώ ο συνάδελφός του από τη Θεσσαλονίκη και ο πρώην διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου θα απολογηθούν την Παρασκευή μαζί με άλλους εννέα κατηγορούμενους.

 

Ολοι τους αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εισαγωγή στην επικράτεια, εμπορία, διακίνηση, άμεση συνέργεια κ.λπ.

 

Οπως έγινε γνωστό, οι 13 που απολογήθηκαν χθες ήταν κυρίως «περιφερειακά» μέλη του κυκλώματος, στην πλειονότητά τους τοξικομανείς, που χρησιμοποιούνταν από την εγκληματική οργάνωση για τη διακίνηση των ναρκωτικών που έφερναν οι «εγκέφαλοι» από την Αλβανία κυρίως.

 

Από τον Νοέμβριο του 2011, οπότε και άρχισε η παρακολούθηση του κυκλώματος από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, η συμμορία είχε εισαγάγει στη χώρα μας περισσότερα από 500 κιλά χασίς, 30 κιλά ηρωίνη και 2 κιλά κοκαΐνη.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………

 

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

 

«Πήρα τηλέφωνο σήμερα για να πάρω… σανό. Δεν απαντούσες»

1. Αστυνομικός: «Εκτεθήκαμε. Πρέπει να πάρουμε δουλειά από πάνω [Αλβανία].

Δεν ξέρω τι θα κάνεις, μάθε κάτι από πάνω που κατεβαίνει να το πάρουμε γιατί εκτεθήκαμε ανεπανόρθωτα. Εκτεθήκαμε σαν υπηρεσία και δεν κάναμε τίποτα ενώ θα έπρεπε».

Αλβανός: «Εχει πέσει το βάρος σε σένα».

Αστυνομικός: «Ετσι ακριβώς. Εμείς δε θέλουμε να έχουμε κανένα τόνο [ναρκωτικά]

Αλβανός: Θα μάθω και θα βάλω κι εγώ από πάνω».

 

2. Αλβανός: «Μόνο κατοχή κάνε σ' αυτούς στα χαρτιά, έτσι; Γενικά σε όλους αυτούς κατοχή. Απλά μόνο κατοχή. Δεν κάναμε αγοραπωλησία».

Αστυνομικός: «Πες μου εσύ τι θες να γράψουμε»

Αλβανός:«Κατοχή, κατοχή και σ' αυτόν λίγο ξύλο για να δώσουν καμιά δουλειά… Γιατί έχει πολλές δουλειές. Αυτός που τα έχει πάρει πάνω του έχει πολλές δουλειές. Πες «δώσε καμιά δουλειά να φύγεις», πες «να φύγεις από τον ανακριτή»».

Αστυνομικός: «Εντάξει. Καλά, καλά λέω».

 

3. Αστυνομικός: «Αυτό δε βγάζει στοιχεία. Τι Σιτροέν είναι; Μαύρο; Ε, υπηρεσιακό θα είναι…»

Αλβανός: «Α, βγαίνει χωρίς στοιχεία; Οχι, επειδή τριγυρνούσε εκεί πέρα, γι' αυτό λέω. Να μην τη φάμε. Κατάλαβα ότι είναι υπηρεσιακό. Αλλά μπορεί να είναι μια άλλη δουλειά… Ποιος ξέρει; Να μη φάνε τη δουλειά τη δικιά μας. Κατάλαβες τι λέω;»

 

4. Αστυνομικός: «Πού 'σαι συ ρε; Σ' έπαιρνε ο δερβίσης από μέσα…»

Αλβανός: «Κοιμόμουνα. Αφού έγινε ρε, μαλακία. Αυτό που σου είπα χθες. Που είχα πάρει όμηρο. Και τον δέρναμε όλη νύχτα. Και κοιμόμουνα όλη μέρα σήμερα».

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ «ΜΙΜΗ» ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Αλβανός1: «Πήρα τηλέφωνο σήμερα για να πάρω σανό [χασίς]. Δεν απαντούσες».

Αλβανός2: «Για πού τον θες το σανό;»

Αλβανός1: «Ο Μίμης τον ήθελε…»

Αλβανός2: «Τα λεφτά από το εμπόρευμα πού είναι; Τα λεφτά από το «κόκκινο»;»

Αλβανός1: «Θα βρεθούμε να στα δώσω».

Αλβανός2: «Θες σανό;»

Αλβανός1: «Να τα δώσω στο Μίμη…»

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΤΟΥ

 

Αλβανός: «Α, ξέχασα. Θέλω και το σίδερο [όπλο]. Ελα, έρχομαι σπίτι να μου δώσει το σίδερο λίγο… Τώρα είμαι λαχαναγορά. Αφήνω δυο άτομα να ετοιμαστούν κι έρχομαι. Και να μου δώσεις και όσα μπορείς. Διακόσια-τριακόσια ευρώ, γιατί πάμε για «δουλειά»».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Συνομιλία αλβανού εμπόρου με έγκλειστο των φυλακών Δομοκού ονόματι Στέφανο που μεσολαβεί στην προμήθεια ηρωίνης και οπλισμού

 

Αλβανός: «Πήγα και πήρα καμιά 80αριά κομμάτια [ναρκωτικά] και τα 'χω εκεί. Να ξέρεις…»

Στέφανος: «Πω ρε πούστη! Δώσε κανένα στο μικρό γιατί το πίνει ο μικρός».

Αλβανός: «Πες του, ρε μαλάκα, για να μην τον σκοτώσω. Πες του να πάει από μένα αυτός».

Στέφανος: «Πες του, γιατί με 1.000 το παίρνει αυτός».

Αλβανός: «Με 9 θα του το δώσω εγώ…»

Στέφανος: «Με 1.000 ρε. Ούτε λεπτό παρακάτω. Γιατί το κατοστάρικο θα του το πάρω εγώ. Ξέρεις…»

Αλβανός: «Καλά, πες το μικρό ή στείλε του ένα τσιγάρο να το δοκιμάσει και αν του αρέσει από σένα θα πάρει αυτός».

 

Scroll to top