Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Στο «κάδρο» και ο Παπαγεωργόπουλος! Τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης συμπεριέλαβε ξεκάθαρα χθες ως συμμέτοχο στην υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ ο άλλοτε υπάλληλος των οικονομικών υπηρεσιών Παναγιώτης Σαξώνης, συνεχίζοντας για 2η μέρα την απολογία του στο δικαστήριο.

 

 

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι μέσα στους τρεις μας. Εγώ, ο Λεμούσιας (σ.σ.: πρώην γενικός γραμματέας) και ο Παπαγεωργόπουλος, και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε.

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Γιώργου Αποστολάκη, ο Παναγιώτης Σαξώνης ανέφερε μεταξύ άλλων:

 

- Είχα ρωτήσει ποιοι γνωρίζουν ότι παίρνουμε χρήματα κατ' αυτόν τον τρόπο και ο κ. Λεμούσιας μού είχε πει ότι γνώριζαν αυτοί που έπρεπε να γνωρίζουν.

 

- Είχα ρωτήσει τον διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών κ. Γκόλα (σ.σ.: είναι συγκατηγορούμενος) τι παραστατικά να βάλω και μου είχε πει δεν θα βάλεις εσύ…

 

- Υπήρχε μια μεθοδολογία παράνομων εντολών. Οπωσδήποτε βοήθησαν οι ειδικές εντολές των αντιδημάρχων που βγαίνανε με μια λογική ότι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά εγώ έπρεπε να πάρω λεφτά. Ουσιαστικά λέγανε δεν έχουμε λεφτά, αλλά ο Σαξώνης να πάρει λεφτά μέσω της ειδικής εντολής.

 

- Οι αντιδήμαρχοι είχαν εικόνα για το ταμείο του δήμου, γνώριζαν τι παίρνει ο καθένας, τι παίρνουν οι προμηθευτές. Ολες οι εντολές όμως και πώς θα λειτουργήσουν τα οικονομικά του δήμου δεν δίνονταν από αυτούς αλλά από τον Λεμούσια.

 

Πάντως, στην απολογία του ο άλλοτε υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με πράγματα που είχε πει στην ανάκριση. «Στις αρχικές καταθέσεις σας δεν είχατε εμπλέξει τον δήμαρχο», του ανέφερε συνήγορος .

 

«Οσα λέω εδώ σήμερα είναι τα πραγματικά γεγονότα», απάντησε, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Αργησα να μιλήσω γιατί περίμενα κάλυψη και δεν μου δόθηκε, το κατάλαβα όταν είδα ότι με απολύουν, κάτι που δεν περίμενα».

 

Η δίκη διακόπηκε το απόγευμα για να συνεχιστεί την Τρίτη με την απολογία του πρώην οικονομικού διευθυντή στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Scroll to top