07/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο εδώλιο για ένα κινητό

      Pin It

Για απιστία παραπέμπεται ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Μπελάδες… iphone για τον αντιπρύτανη! Το τελευταίας τεχνολογίας κινητό τηλέφωνο που φέρεται ότι χάρισε με έξοδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον αντιπρύτανη οικονομικού προγραμματισμού και ανάπτυξης, Γιάννη Παντή.

 

Ο οικονομικός εισαγγελέας Λάμπρος Τσόγκας, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, παραπέμπει τον αντιπρύτανη να δικαστεί δι' απευθείας κλήσεως στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία.

 

Μαζί με τον Γιάννη Παντή, παραπέμπεται και ο άλλοτε διευθυντής του εμπορικού καταστήματος «Λογότυπος», ιδιοκτησίας του ΑΠΘ, Γιώργος Δημητριάδης, για άμεση συνέργεια στην απιστία, απόπειρα εκβίασης κατ' εξακολούθηση (φέρεται να εκβίαζε τις πρυτανικές αρχές με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση) και υπεξαίρεση.

 

Από τον «Λογότυπο», που ανήκει στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ, αγοράστηκε το επίμαχο iphone για την ηθοποιό, με αφορμή την προοπτική συνεργασίας με το πανεπιστήμιο. Με βάση το τιμολόγιο – δελτίο αποστολής του «Λογότυπου» (αρ. 595/27 Μαρτίου 2012), ο πελάτης «ΑΠΘ – Λειτουργικές Ανάγκες», κωδικός εξόδων που διαχειρίζεται η αντιπρυτανεία, αγοράζει ένα κινητό τηλέφωνο Apple iPhone 4S 16 GB αντί 699,99 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

 

Ως τόπος προορισμού αναγράφεται η διεύθυνση «Πανεπιστημιούπολη Ο», η έδρα δηλαδή της πρυτανείας. Στη θέση όμως των παρατηρήσεων του τιμολογίου σημειώνεται ότι η παραλαβή δεν έγινε από κάποια υπηρεσία του πανεπιστημίου αλλά από την ηθοποιό. Ηταν η περίοδος που η θεατρική παράσταση «Το μήλο», στην οποία πρωταγωνιστούσε η Ναταλία Δραγούμη, ανέβηκε στο θέατρο «Αριστοτέλειον» της Θεσσαλονίκης. Τότε συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον Γιάννη Παντή το ενδεχόμενο να διδάξει στη σχολή κινηματογράφου, συνεργασία που τελικά δεν ευοδώθηκε.

 

Αρνείται ο αντιπρύτανης

 

Για «πρωταγωνιστές» διαφθοράς και υπεξαίρεσης σε βάρος του δημόσιου πανεπιστημίου που τον πολεμούν κάνει λόγο ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής. «Προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα του δημόσιου πανεπιστημίου και ιδιαίτερα του ΑΠΘ, χρειάστηκε να συγκρουστώ με φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης. Η σύγκρουση με εξέθεσε σε κινδύνους συκοφαντιών και ψευδών καταγγελιών από ενόχους. Ανέλαβα εξαρχής συνειδητά αυτούς τους κινδύνους και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και το έργο του ΑΠΘ ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο αντιπρύτανης.

 

Scroll to top