Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Εχουν περάσει περισσότερα από δέκα χρόνια. Τότε που ο Ντέρεκ Μπόατενγκ και ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνίζονταν μαζί στον Παναθηναϊκό. Οι δρόμοι τους γρήγορα χώρισαν. Ο Γκανέζος χαφ έφυγε δανεικός για τον ΟΦΗ και μετά πουλήθηκε στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, ενώ ο «Κάρα» πήρε τον δρόμο για την Ιταλία και την Ιντερ.

 

Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να ξανασμίξουν. Ο Μπόατενγκ βρίσκεται από χθες στο Λονδίνο, έκανε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και σήμερα-αύριο θα ανακοινωθεί η μεταγραφή του στη Φούλαμ!

 

Το φλερτ ανάμεσα στους Λονδρέζους και τον παίκτη της Ντνίπρο κρατούσε από το καλοκαίρι. Υπήρξε καταρχάς συμφωνία να πάει δανεικός, αλλά χάλασε την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

 

Αυτή τη φορά οι «Cottagers» δεν το ρίσκαραν και κατέθεσαν πρόταση ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Ουκρανοί την αποδέχτηκαν, καθώς ο προπονητής τους Χουάντε Ράμος δεν τον υπολογίζει. Για παράδειγμα, φέτος ο Μπόατενγκ αγωνίστηκε μόλις σε τρεις αγώνες.

 

Εμείς τον γνωρίσαμε το 1999 ως το 16χρονο ταλέντο που έφερε η Καλαμάτα, όταν έπαιζε ακόμη στην Α' Εθνική. Ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε, αλλά σαν μεσοεπιθετικός δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν.

 

Ο Αφρικανός δεν χάθηκε. Πήγε κατά σειρά σε ΑΪΚ, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Κολονία, Χετάφε και Ντνίπρο. Παράλληλα, έχει αγωνιστεί 40 φορές με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ συμμετείχε στα Μουντιάλ του 2006 και του 2010.

 

Οπως είπαμε, στην Ελλάδα έπαιζε κάτι σαν «δεκάρι» ή πίσω από τον σέντερ φορ, αλλά στην πορεία άλλαξε θέση. Τώρα είναι κεντρικός ή αμυντικός χαφ, κάτι που σημαίνει ότι στη Φούλαμ μπορεί να παίξει δίπλα δίπλα με τον Καραγκούνη.

 

Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ είναι πια αρκετά ώριμος στο παιχνίδι του, έχει μάθει να μαρκάρει, ενώ μερικοί προπονητές τον χρησιμοποίησαν και ως στόπερ!

 

Ο μάνατζερ της Φούλαμ, Μάρτιν Γιολ, πιστεύει πολύ στις ανασταλτικές ικανότητες του ποδοσφαιριστή και περιμένει απ' αυτόν την ανάλογη βοήθεια, καθώς η εστία της ομάδας του έχει παραβιαστεί 37 φορές σε 21 αναμετρήσεις πρωταθλήματος.

Scroll to top