Pin It

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Εγραφα και χθες για την καθοριστική συμμετοχή της… λαϊκής βάσης στη διάλυση του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

 

Και η μεν ΑΕΚ είναι εδώ και καιρό διαλυμένη από τους διάφορους Χατζηχρήστους με αποκορύφωμα την κατάληψη στα Σπάτα που διώχνει ακόμη και τους απλήρωτους – νηστικούς παίκτες που έχουν απομείνει.

 

Στον Παναθηναϊκό, όμως, η κατεδάφιση άρχισε πριν από λίγες μέρες χωρίς κανένας να είναι σε θέση να την εμποδίσει.

 

Από την ώρα που χάλασε των Αράβων και πήραν οι οργανωμένοι για τα καλά την κατάσταση στα χέρια τους, ολοκληρώνεται μέρα με τη μέρα το σχέδιο που είχε ξεκινήσει από τη ώρα που πρωτοέγιναν στόχος ο Βύντρα με τον Σπυρόπουλο.

 

Το αίτημα της αλητείας για «κάθαρση» στην ΠΑΕ, έτσι όπως εκφράστηκε στη σαββατιάτικη ανακοίνωση της Θύρας 13, βρήκε άμεση ανταπόκριση στη διοίκηση Αλαφούζου, ο οποίος μπορεί να μην είναι σε θέση να πάρει ούτε τον Ντε Βινσέντι από τον Ολυμπιακό, αλλά αποδεικνύεται άσος στο να διώχνει με συνοπτικές διαδικασίες χρήσιμους και άχρηστους σ' ένα τσουβάλι!

 

Στη φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός δεν έχει τόση σημασία αν είναι πράγματι καλοί ή κακοί ο Ρότσα, ο Βύντρα, ο Σπυρόπουλος ή ο Γόντικας. Αλλωστε, ούτε μόνοι τους ήρθαν ούτε εκβίασαν το φτηνό ή ακριβό τους συμβόλαιο ούτε είχαν δείξει ποτέ ότι είναι καλύτεροι από αυτό που εμφανίζουν σαν εικόνα σήμερα, ο καθένας στο πόστο του.

 

Γιατί αν το κριτήριο με το οποίο γίνονται οι εκκαθαρίσεις ήταν αγωνιστικό, δεν θα υπήρχε χώρος για μεγάλη συζήτηση: Δεν μας κάνουν, τους διώχνουμε και δεν δίνουμε λογαριασμό.

 

Το θέμα ξεκινάει από τη στιγμή που όλοι βλέπουν τον Παναθηναϊκό να κατεδαφίζεται χωρίς να μπορεί να χτιστεί κάτι καινούργιο και στέρεο την επόμενη μέρα. Και το κλίμα γίνεται ακόμη πιο βαρύ από τη στιγμή που οι περισσότεροι φεύγουν με τη στάμπα του «αντιβαρδινογιαννικού» που… σαμποτάρει την ομάδα.

 

Αυτή είναι, προφανώς, η επιθυμία κάποιων μετόχων. Επειδή… ντρέπονται να την πουν οι ίδιοι στα ίσια, την εκφράζουν μέσα από τους απόλυτα ελεγχόμενους οργανωμένους οπαδούς. Κι ο Αλαφούζος εκτελεί.

 

Δεν είναι τυχαίο που δημοσιεύσαμε την περασμένη Δευτέρα ολόκληρη την ανακοίνωση της Θύρας 13: «Μέσα στην ομάδα υπάρχει μία γάγγραινα που κατατρώει τον Παναθηναϊκό μας. Αυτό πρέπει να σταματήσει ΣΗΜΕΡΑ. Ούτε αύριο ούτε από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτός που είναι πίσω από τον Τσάκα δεν είναι σύμμαχος, αλλά πλέον εχθρός», έγραφαν τα παιδιά. Και παρακάτω: «Δεν γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ΠΑΕ που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, δηλαδή του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Η ΠΑΕ πρέπει να «καθαρίσει» όχι γιατί το θέλουμε εμείς, αλλά γιατί αν δεν γίνει ΤΩΡΑ, δεν θα γίνει ποτέ».

 

Οι απομακρύνσεις ξεκίνησαν, λοιπόν, με βάση τη λογική τού… ποιος ήρθε στην ΠΑΕ την εποχή του Βαρδινογιάννη και ποιος όχι.

 

Κάτι τέτοιο θα είχε, βέβαια, νόημα, αν στη θέση του Τζίγγερ βρισκόταν ένας άλλος ιδιοκτήτης που θα έβαζε τους ανθρώπους του, θα έπαιρνε και θα έδιωχνε παίκτες, προπονητές ή παράγοντες και θα δημιουργούσε πάνω σ' ένα συγκεκριμένο σχέδιο την καινούργια δική του κατάσταση, αφού προηγουμένως έβαζε και τα απαραίτητα λεφτά που θα τον βοηθούσαν να αλλάξει τις δομές της εταιρείας με στόχο να την προχωρήσει μισό έστω βήμα μπροστά.

 

Τώρα όμως οι μέτοχοι, αντί να ρίχνουν το χρήμα, βάζουν για βιτρίνα τη σαπίλα της κερκίδας και κάνουν προσωπικά παιχνιδάκια πάνω στον κλινικά νεκρό Παναθηναϊκό, θέλοντας να τον ελέγχουν χωρίς να πληρώνουν.

 

Οτι ταυτόχρονα τον φουντάρουν κιόλας, ούτε που τους απασχολεί…

 

Scroll to top