26/11/13


Ερωτική ζωή

Όλοι αισθάνονται άσχημα μετά το σεξ…

Μελέτη απέδειξε ότι το συναίσθημα της θλίψης μετά το σεξ συνδέεται με την αναπαραγωγή.
      Pin It

zeygariygeiaΣύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τέξας και του πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, οι άνδρες αισθάνονται λύπη διότι δεν έχουν σεξουαλικές σχέσεις με περισσότερους συντρόφους, ενώ αντίθετα οι γυναίκες νιώθουν συχνά θλίψη για μια σεξουαλική επαφή με λάθος σύντροφο.

Ο καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας στο UCLA Μάρτιν Χάσελτον δήλωσε: «Για τους άνδρες σε όλη την ιστορία, κάθε χαμένη ευκαιρία να κάνουν σεξ με ένα νέο σύντροφο είναι ενδεχομένως μια χαμένη ευκαιρία να αναπαράγουν, μια δαπανηρή ζημία από μια πιθανή εξελικτική προοπτική».

Οι τρεις κύριες αιτίες της σεξουαλικής λύπης για τους άνδρες, είναι η δειλία να προσεγγίσουν την πιθανή ερωτική τους σύντροφο καθώς δεν είναι τολμηροί σεξουαλικά, όταν είναι οι νέοι και δεν έχουν περιπετειώδη σεξουαλική ζωή. Για τις γυναίκες οι βασικές αιτίες θλίψης περιλαμβάνουν την απώλεια της παρθενίας τους από «λάθος» ερωτικό σύντροφο, η σεξουαλική εξαπάτηση από τον σύντροφό τους κατά το παρελθόν ή το παρόν και η χρονικά γρήγορη σεξουαλική εμπειρία.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι οι αρνητικές συνέπειες του περιστασιακού σεξ ήταν πάντα πολύ υψηλότερες για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες διαμορφώνοντας τις συναισθηματικές τους αντιδράσεις στις σεξουαλικές σχέσεις ακόμη και σήμερα. Η μελέτη βασίστηκε σε τρεις επιμέρους έρευνες με συνολικά συμμετέχοντες περίπου 25.000 άτομα και τα ευρήματα της δημοσιεύονται στο τρέχον τεύχος του «Archives of Sexual».

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top