30/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

τετΡΑΔΙΟ

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

www.e-tetradio.gr

 

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επανήλθε στο ραδιόφωνο, τον ακούμε καθημερινά 12 με 1 το μεσημέρι, στα «Παραπολιστικά 90.1», μαζί με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο. Τον ακούμε, αλλά δεν… ακούγεται. Κι αυτό επειδή πλέον δεν κάνει ραδιόφωνο, αλλά πολιτική. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Ξεχάστε τον Ψαριανό που ξέρατε, επί Flash και Best, αυτά last year, τότε που ήταν έξυπνος στο μικρόφωνο, πνευματώδης και γοητευτικός. Πλέον το προϊόν που παρουσιάζει είναι ληγμένο, σαν τα χαλασμένα φαγητά. Και προσοχή, δεν αναφέρομαι στις απόψεις του, αλλά μόνο στη ραδιοφωνική του… τέχνη. Γραφικότητες, επαναλήψεις, ένα παλιοκαιρισμένο ραδιόφωνο, πολύ βαρετό. Κι αν δεν υπήρχε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος να κάνει καλά τη δουλειά του, σώζοντας κάπως την κατάσταση, θα ήταν μια εκπομπή κατευθείαν για τον κάλαθο των αχρήστων.

 

Σταμάτησε η συνεργασία του «Αθήνα 9.84» με το Μέγαρο Μουσικής και η κοινή κυριακάτικη εκπομπή που είχαν εδώ και περίπου μία δεκαετία, έλαβε τέλος. O σταθμός βέβαια συνεχίζει να αγαπάει την κλασική μουσική και παίζει αρκετά στο πρόγραμμά του, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα, τα πρωινά, με τον (απλώς συνεπώνυμο, ουδεμία άλλη σχέση) Νίκο Κανελλόπουλο.

 

Πέντε εκπομπές που αξίζουν:

1. Κατερίνα Ακριβοπούλου και Νίκος Μπογιόπουλος, καθημερινά στον Real FM, 8 με 10 το βράδυ. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται ο… ΣΥΡΙΖΑ με το… ΚΚΕ και, καθώς φαίνεται, δεν τα πηγαίνουν άσχημα.

2. Μαρίνα Λαχανά, Βήμα 99.5, κάθε βράδυ 8 με 10. Το καλό ελληνικό τραγούδι από έναν άνθρωπο που το γνωρίζει καλά.

3. Κώστας Γιαννακίδης και Δημήτρης Σταρόβας, Alpha 98.9, κάθε απόγευμα 4 με 6. Θεσσαλονίκη rules, τι γυρεύουν δύο Βόρειοι εδώ χάμου;

4. Κωνσταντίνα Βαρσάμη, Μελωδία 99.2, κάθε πρωί 10 με 12. Αν και πρόκειται για την Γκίζα (τη γνωστή του ΣΚΑΪ), εδώ ακούμε τον μελωδικό της εαυτό. Και με μία φωνή (την «κανονική» της!), βελούδινη, ιδανική για το ραδιόφωνο.

5. Γιάννης Λεουνάκης, Rock 96.9, τα Σαββατοκύριακα 2 με 4 το μεσημέρι. Με live στο στούντιο, φιλοξενεί ελληνικά και ξένα σχήματα και στήνουν αυτοσχέδιες συναυλίες.

Τρία πλέον τα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα στην Αθήνα κι ένα στη Θεσσαλονίκη. Θα τα πούμε αναλυτικά στην έκδοσή μας το Σαββατοκύριακο. Αλλά και αύριο θα έχουμε ένα θέμα για τα ραδιόφωνα της Αττικής, θα παρουσιάσουμε τον πλήρη χάρτη των FM, ώστε να τον κόψετε (με… ψαλιδάκι) να τον κρατήσετε, για να μη χάνεστε στα ερτζιανά.

 

 

 

Scroll to top