03/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Απομακρύνεται η επανάληψη των συνομιλιών

Δεν συμμετέχουμε σε διαδικασίες που αμφισβητούν την κυριαρχία μας επί της δικής μας ΑΟΖ, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
      Pin It

Λευκωσία Ανταπόκριση: Του Ακη Φάντη

 

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΟ πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διεμήνυσε χθες ότι αποκλείεται η συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαδικασία, η οποία στην ουσία θα αποδέχεται την αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Παράλληλα, σχετικά με την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, για συνέχιση της προκλητικής επέμβασης στην κυπριακή ΑΟΖ, επισήμανε ότι απομακρύνεται περαιτέρω η ελπίδα για επανάληψη των συνομιλιών και επίτευξη λύσης στο Κυπριακό σύντομα. Σε ομιλία που διάβασε ο υπουργός Εσωτερικών, σε εκδήλωση στη Χλώρακα, για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την άφιξη του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι αυτό το ειλικρινές μήνυμα οφείλουν να το λάβουν τόσο όσοι έχουν πειστεί για τις δήθεν καλές προθέσεις της Τουρκίας όσο και η ίδια η Αγκυρα.

 

Υπέδειξε ότι η τουρκική ηγεσία αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις της όταν επικαλείται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στον υποθαλάσσιο πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιστρατεύοντας τις παράνομες συμφωνίες που υπέγραψε με ένα ψευδοκράτος, το οποίο η ίδια δημιούργησε και ελέγχει απόλυτα.

 

Δεν χρειαζόμαστε, είπε, την υπόδειξη της Τουρκίας για να δεχτούμε πως και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στο φυσικό αέριο, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να απαιτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία να απεμπολεί κυριαρχικά της δικαιώματα.

 

Scroll to top