03/11/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Δηλητήριο λόγω Μοντιανό

 

Δεν πρόλαβε να κάνει την γκάφα της η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, η τεχνοκράτισσα Φλερ Πελερέν, που παραδέχτηκε σε τηλεοπτική εκπομπή (26 Οκτωβρίου) ότι δεν έχει διαβάσει καθόλου Πατρίκ Μοντιανό, τον νέο νομπελίστα, αλλά ούτε και κανένα άλλο βιβλίο τα τελευταία δύο χρόνια, και η προκάτοχός της την κάρφωσε. Η ωραία και διανοούμενη Ορελί Φιλιπετί, που αποχώρησε από την κυβέρνηση Ολάντ διότι είναι, λέει, πολύ αριστερή, δήλωσε στις 29 Οκτωβρίου στην τηλεόραση: «Χωρίς βιβλία, η ζωή θα ήταν λάθος» (παραφράζοντας τη ρήση του Νίτσε για τη μουσική). Εσπευσε, πάντως, να συμπληρώσει, αλλά ποιος την πιστεύει: «Δεν θα σχολιάσω πράξεις ή δηλώσεις της διαδόχου μου. Δεν θα ήταν ευγενικό».

 

Β.Γεωργ.

 

Mercury έκπληξη

 

Ηταν το όνομα που σχεδόν ουδείς πίστευε πως θα κέρδιζε το φετινό Mercury Prize, το βραβείο για το καλύτερο βρετανικό άλμπουμ της χρονιάς. Το πήραν οι Young Fathers, ένα χιπ χοπ τρίο από το Εδιμβούργο. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους λέγεται «Dead», δεν είναι άσχημο, είναι electro και χιπ χοπ στον ήχο του. Μέχρι και το βραβείο, πάντως, το cd δεν είχε ξεπεράσει σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία τα πέντε χιλιάδες αντίτυπα. Τώρα, βέβαια, θα αλλάξουν τα πράγματα.

 

ΔΗΜ.ΚΑΝ.

 

Ο Ιθαν τής τζαζ

 

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «Born to be blue», όπου ο Ιθαν Χοκ θα υποδυθεί τον θρυλικό τρομπετίστα της τζαζ τις δεκαετίες ’40, ’50 Τσετ Μπέικερ. «Το ήθελα όσο τίποτε άλλο», δήλωσε. «Αγαπήθηκε για την τέχνη του, ενώ δεν κατάφερε ποτέ να αγαπήσει τον εαυτό του, βουλιάζοντας στο ποτό και τα ναρκωτικά». Ο Τσετ Μπέικερ πέθανε το 1988, στα 58 του χρόνια, πέφτοντας από το μπαλκόνι ξενοδοχείου. Δεν ξέρουμε αν ήταν δολοφονία, ατύχημα ή αυτοκτονία. Στον οργανισμό του βρέθηκαν ναρκωτικά και αλκοόλ.

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

Scroll to top